Απόφαση βόμβα της UEFA: Διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι

Βόμβα έσκασε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς η UEFA επέβαλε τιμωρία διετούς αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα! Παράλληλα, οι Πολίτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο-μαμούθ ύψους 30 εκατ. ευρώ για παραβίαση των όρων του Financial Fair Play…

Ο αποκλεισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2020, κάτι που σημαίνει πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα μείνουν εκτός Champions League για τις σεζόν 2020-21 και 2021-22. Οι Πολίτες κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της UEFA για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού με τους κανονισμούς του FFP.

Η Σίτι θα προσφύγει στο CAS, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση, κάτι όμως που εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, δεδομένων των στοιχείων που έχουν προκύψει στην υπόθεση. Αξίζει να τονιστεί ότι η έρευνα της UEFA ενεργοποιήθηκε έπειτα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που έφερε στο φως τον Νοέμβριο του 2018 έγγραφα και μέιλ.  Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως το γερμανικό περιοδικό ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, ο Σεΐχης Μανσούρ, χρηματοδότησε το ποδοσφαιρικό τμήμα, το γήπεδο και τις ακαδημίες μέσω της προσωπικής του περιουσίας και όχι της “Etihad”, όπως ισχυριζόταν το νομικό τμήμα της ομάδας.

H ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η νομική υπηρεσία, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία, διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών της Uefa Financial Fair Play, παρουσιάζοντας παραπάνω έσοδα από χορηγίες και τους λογαριασμούς της στην ενημέρωση που παρείχε στην UEFA την περίοδο από το 2012 έως το 2016. Διαπιστώθηκε επίσης ότι, καθότι παραβίαζε τους κανονισμούς, δε συνεργάστηκε στο πλαίσιο της έρευνας».

Η Μάντσεστερ Σίτι με ανακοίνωση της δήλωσε πως δεν αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της UEFA. Μεταξύ άλλων αυτή αναφέρει: «Είμαστε απογοητευμένοι, όμως δε μας εκπλήσσει η απόφαση της UEFA. Δική μας θέση ήταν πως η υπόθεση έπρεπε να εξεταστεί από ανεξάρτητο όργανο που θα είναι σε θέση με αμερόληπτο τρόπο να εξετάσει τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Από τον Δεκέμβριο του 2018 η UEFA έσπευσε να δημοσιεύσει δημόσια το αποτέλεσμα και τις κυρώσεις που σκόπευε να επιβάλει στην ομάδα μας πριν καν να ξεκινήσει η έρευνα. Η Μάντσεστερ Σίτι κατήγγειλε τη διαδικασία στο πειθαρχικό όργανο της UEFA και προσέφυγε ήδη στο CAS. Θα επιδιώξουμε το συντομότερο δυνατόν την εξέταση της απόφασης από το  διαιτητικό δικαστήριο».

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.