Απογοήτευσε κι αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς από τον Σίνερ στο Ρότερνταμ

Εκτός από το τουρνουά του Ρότερνταμ από το δεύτερο γύρο τέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μετά από τρεις διαδοχικές προκρίσεις στους προημιτελικούς του 500αριού τουρνουά της ολλανδικής πόλης, ο Γιανίκ Σίνερ έβαλε «φρένο» στον 24χρονο πρωταθλητή και με 2-0 σετ (6-4, 6-3) προκρίθηκε στους «8», παίρνοντας παράλληλα «εκδίκηση» για την πρόσφατη ήττα του στους «16» του Australian Open από τον Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας τενίστας γνώρισε την 2η ήττα από τον 21χρονο Ιταλό στην 7η μεταξύ τους αναμέτρηση στο Tour, πρώτη μετά από το 2020 στους «32» του Masters της Ρώμης. Η εφετινή πρώτη τους μάχη ανέδειξε νικητή τον Τσιτσιπά στους «16» του Australian Open, όπου το νο3 της παγκόσμιας κατάταξης είχε επικρατήσει δύσκολα με 3-2 (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3).

Αυτή την φορά και παρότι ο Σίνερ προερχόταν από μία νίκη σε τρία σετ επί του Μπενζαμέν Μπονζί (6-2, 3-6, 6-1) κι ο Τσιτσιπάς από το 2-0 επί του Εμίλ Ρουσουβουόρι (7-5, 6-1), ο Ιταλός παρουσιάστηκε πιο φρέσκος και πήρε τη νίκη για την επόμενη φάση, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Ελβετό, Στάνισλαβ Βαβρίνκα.

Εν κατακλείδι ο Τσιτσιπάς έκανε ίσως την χειρότερή του εμφάνιση στο 2023 κι αποκλείστηκε πολύ νωρίς από το ABN Amro Tournament από το νο14 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήταν μόλις η 2η ήττα του από την έναρξη της περιόδου, μετά από εκείνη στον τελικό του Australian Open από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σίνερ χρειάστηκε 82 λεπτά για να πάρει το ματς, κάνοντας ένα break στο πρώτο σετ και δύο στο δεύτερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.