Αποκλεισμός του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του αυστραλιανού Open

MELBOURNE,AUSTRALIA,17.FEB.21 - TENNIS - ATP World Tour, Grand Slam, Australian Open. <br> Photo: GEPA pictures/ Tennis Australia/ Scott Barbour <br> ATTENTION - FOR EDITORIAL USE ONLY

Εκτός τελικού στο αυστραλιανό Open έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού ηττήθηκε με 6-4, 6-2, 7-5 στον ημιτελικό από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Έλληνας τενίστας φάνηκε να έχει «αδειάσει» από την τεράστια ανατροπή του απέναντι στον Ράφα Ναδάλ στον προημιτελικό και ο πιο φρέσκος και με περισσότερες ιδέες Ρώσος με την 20η νίκη του στη σειρά θα παίξει την Κυριακή (10:30) στον τελικό του Australian Open με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας θα χάσει και τον 3ο ημιτελικό που θα παίξει σε Grand Slam και θα παραμείνει στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά πλουσιότερος κατά 550.000 ευρώ.

Από την άλλη, ο 25χρονος Ρώσος με την 20η νίκη του στη σειρά θα κάνει το 12-0 απέναντι σε παίκτη του top-10 και θα παίξει στον 2ο τελικό του μετά από εκείνο στο US Open το 2019 όπου είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ήδη στο Νο3 κόσμου και εάν πάρει το τρόπαιο την Κυριακή θα είναι στο Νο2. Είναι ο 3ος Ρώσος μετά από τους Σάφιν και Καφελνίκοφ που θα παίξει σε τελικό στη Μελβούρνη.

Οι πόντοι ήταν 106-77. Ο Μεντβέντεφ που είχε 86% στο 1ο σερβίς είχε 46-19 winners, 17-3 άσους, ενώ τα αβίαστα ήταν 30 για τον Τσιτσιπά και 21 για τον Ρώσο. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 5/9 για τον νικητή και 1/3 για τον ηττημένο.

Αυτή ήταν η 6η νίκη σε 7 αγώνες του Μεντβέντεφ κόντρα στον Τσιτσιπά. Ο Ρώσος ήταν καλύτερος σ’ όλες τις κατηγορίες. Ο Έλληνας πάλεψε και με την βοήθεια του κόσμου να επιστρέψει στο 3ο σετ αλλά δεν τα κατάφερε.

Πλέον ο Μεντβέντεφ θα κληθεί την Κυριακή να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα κερδίσει σε τελικό στη Rod Laver Arena στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος είναι πάντως το φαβορί για το 9/9 στους τελικούς στο αυστραλιανό Open.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.