Αποκλείστηκε από το Ευρωμπάσκετ η εθνική γυναικών

Παρά την υπερπροσπάθεια στο β΄ μέρος απέναντι στην Ιταλία, η εθνική γυναικών ηττήθηκε με 77-67 για την 3η και τελευταία ημέρα του Β΄ ομίλου, στο Ευρωμπάσκετ 2021 και επιστρέφει στην Ελλάδα. Στο γκρουπ της εθνικής, την πρώτη θέση κατέλαβε η Σερβία (6β.) και προκρίνεται απευθείας στις «8», ενώ η 2η Ιταλία (5β.) και το 3ο Μαυροβούνιο (4β.) θα δώσουν αγώνα πρόκρισης για τα προημιτελικά, με την Ιταλία να αντιμετωπίζει την 3η του Α΄ ομίλου και το Μαυροβούνιο τη 2η του Α΄ ομίλου.

Οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού, μετά το -17 (41-24) του ημιχρόνου, με αντεπίθεση διαρκείας και κορυφαίες αυτής τις Σταμολάμπρου, Σπανού και Μποσγανά, προσπέρασαν με 63-64, 5:37΄΄ πριν τη λήξη, αλλά οι Ιταλίδες είχαν τις… απαντήσεις, με την Τζασμίν Κιζ να πρωταγωνιστεί.

Οι Ελληνίδες διεθνείς υπέστησαν τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (από Μαυροβούνιο, Σερβία και Ιταλία) στον Β΄ όμιλο, κατέλαβαν την 4η θέση και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η κορυφαία της εθνικής απέναντι στην Ιταλία, Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, η οποία προερχόταν από τραυματισμό, πέτυχε 23 πόντους με 3/7 τρίποντα, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα. Από 13 πόντους πέτυχα η Άρτεμις Σπανού (υπέπεσε όμως σε 10 λάθη) και η Ελένη Μποσγανά (και 6 ριμπάουντ).

Από την Ιταλία, η Ελίζα Πένα πέτυχε 13 πόντους και 11 η Σεσίλια Ζανταλασίνι.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 41-24, 58-47, 77-67

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.