Αποκτά αγωνιστική ταυτότητα ο Ολυμπιακός Β., που έκλεισε φιλικό με τη Δόξα

Μετά από τέσσερα συνεχόμενα φιλικά σε διάστημα δέκα ημερών με Πιερικό την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου (νίκη με 1-0), με Δήμητρα στις 30 του ίδιου μήνα (νίκη με 1-3), με Βέροια στις 3 Οκτώβρη (ισοπαλία με 2-2) και Απόλλωνα Λάρισας στις 7/10 (ήττα με 2-1), εκ των οποίων τα τρία τελευταία ήταν εκτός έδρας και το πρώτο στο αθλητικό του κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών, ο Ολυμπιακός Βόλου θα μείνει μόνο με προπονήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πάντως, οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν κι άλλο ένα δυνατό φιλικό και μάλιστα μακρινό, αφού θα αντιμετωπίσουν τη Δόξα Δράμας στο γήπεδό της την επόμενη Τετάρτη 14/10. Οι Δραμινοί είναι μία ομάδα, στην οποία γίνονται συνεχώς αφίξεις και μεταγραφές και ο προπονητής της Θανάσης Κολιτσιδάκης, φαίνεται ότι έχει πολλή δουλειά ακόμη, προκειμένου να μοντάρει όλο αυτό το υλικό με πολλά νέα αποκτήματα, δύο εκ των οποίων είναι ποδοσφαιριστές που ήταν μέχρι πρόσφατα στους ερυθρολεύκους, ο Κουτσιανικούλης και ο Αγιώτης.

Αντίθετα, στον Ολυμπιακό Βόλου, παρόλο που έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ εν μέσω προετοιμασίας και αλλαγή προπονητή, ο Στέφανος Ξηροφώτος δείχνει πως έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του και η ομάδα δείχνει πως αρχίζει να αποκτά μία αγωνιστική ταυτότητα, σύμφωνα με τα “θέλω” του προπονητή του, αν και σίγουρα υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης και απόκτησης μεγαλύτερης ετοιμότητας.

Το φιλικό στη Δράμα θα είναι το Νο6 για τον Στέφανο Ξηροφώτο, από τη στιγμή που αντικατέστησε τον Περικλή Αμανατίδη, καθώς το πρώτο ήταν με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, στο οποίο ναι μεν οι Βολιώτες ηττήθηκαν με 1-0, αλλά έδειξαν κι εκεί θετικά στοιχεία.

Η καλή αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού Βόλου στα τεστ προετοιμασίας, παρά τις δεδομένες ατέλειες είναι εμφανής και δίνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια, με την ομάδα χάρη στον Βολιώτη τεχνικό να έχει συνοχή, να της αρέσει να πρεσάρει για μεγάλο διάστημα, ενώ μεσοεπιθετικά είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζει πολλά στους δύο Αργεντινούς, Ντα Κάμπο και Μπαράνκο. Και οι δυο τους δείχνουν ότι είναι παίκτες άξονα, ο πρώτος λειτουργώντας ως «δεκάρι» και ο δεύτερος παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης, ενώ όταν τραβιούνται στα πλάγια και οι δύο, δεν έχουν την ίδια απόδοση.

Ασφαλώς, η περίοδος που διανύουμε, είναι αυτή των τελευταίων μεταγραφικών αναζητήσεων και του κλεισίματος του ρόστερ, κάτι που γίνεται με προσοχή, ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί οι στόχοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.