Αποστολίδης: Ξεκάθαρο οφσάιντ το πρώτο γκολ

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Νίκης, στη συνέντευξη τύπου, αμέσως μετά τον αγώνα των κυανόλευκων κόντρα στον Ολυμπιακό, μίλησε ο έμπειρος τερματοφύλακας, Μανώλης Αποστολίδης, κάνοντας λόγο για κακή εικόνα της ομάδας του, υποστηρίζοντας ωστόσο πως το τέρμα που προηγήθηκε η ομάδα του Ολυμπιακού έπρεπε να ακυρωθεί ξεκάθαρα ως οφσάιντ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Αρχικά, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας που απέδειξε ότι είναι κοντά στην ομάδα και την αγαπάει και να απολογηθώ για το σημερινό αποτέλεσμα που δεν του έδωσε χαρά σήμερα.

Δεύτερον, να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για τη νίκη του. Δυστυχώς, εμείς το κακό μας το παιχνίδι το κάναμε σήμερα, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε και να αποδείξουμε τα στατιστικά, όπως είπε κι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Δεν έχουμε δικαιολογία, δε θα ψάξω να βρω κάτι, απλώς στη φάση του πρώτου γκολ απορώ πώς ένας τέτοιος διαιτητής δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι δεν είναι πάσα του αμυντικού, αλλά είναι πάσα του επιθετικού κι έγινε κόντρα στον αμυντικό. Θεωρώ ότι αυτό είναι ξεκάθαρο οφσάιντ. Δεχτήκαμε ένα γκολ στο πρώτο λεπτό, δυστυχώς δεν είχαμε την ηρεμία, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο γεγονός ότι μείναμε στο σκορ πολύ νωρίς. Δεχτήκαμε ένα δεύτερο γκολ, ακόμα μία φορά από στημένο, αναίτιο, χωρίς λόγο και δε δείξαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι από αυτό το ντέρμπι. Συνεχίζουμε, όμως, εκεί που ήμασταν στην πρώτη θέση. Δυστυχώς χάσαμε το αβαντάζ που είχαμε και βρισκόμαστε στη θέση του κυνηγού. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, να κερδίσουμε τα εναπομείναντα ματς και να τελειώσουμε τη χρονιά επιτυχημένα”.

Για τη φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού κι αν οι συμπαίκτες του σταμάτησαν να αμύνονται:

“Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν κατάλαβα, γιατί κοιτούσα την πορεία της μπάλας, αλλά δεν είναι πάσα του αμυντικού σίγουρα. Απ’ ό,τι αντιλήφθηκα από τα λόγια των συμπαικτών μου, είδαν τη σηκωμένη σημαία του βοηθού και σταμάτησαν. Εκείνη τη στιγμή δεν έχω εικόνα του τι έκαναν οι συμπαίκτες μου, έχω εικόνα για το τι έκανα εγώ στο τετ-α-τετ. Δε σταμάτησα εγώ προσωπικά, ήξερα ότι είναι οφσάιντ, δεν μπορώ να σταματάω ποτέ σε τέτοιες φάσεις. Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, γιατί δεν έχω μιλήσει και με τα παιδιά, αλλά άκουσα ότι είδαν σηκωμένη τη σημαία και σταμάτησαν”.

Για το ότι διαμαρτυρήθηκε στους αμυντικούς του για το δεύτερο γκολ:

“Έγινε μία λάθος συνεννόηση από τους αμυντικούς. Εγώ διαμαρτυρήθηκα, γιατί ένα τέτοιο παρόμοιο γκολ δεχτήκαμε και στο ματς του Κυπέλλου και θεωρώ αδιανόητο να δεχτείς ένα παρόμοιο τέρμα, ενώ έχουμε δείξει στις προπονήσεις τι πρέπει να κάνουμε, πώς πρέπει να ενεργήσουμε. Στη φάση, μόνος του δεν ήταν μόνο ο σκόρερ, ο Οικονομόπουλος, αλλά κι ακόμα ένας ποδοσφαιριστής”.

Για την κακή εικόνα της ομάδας της Νίκης:

“Μη ξεχνάτε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες, πολύ έμπειρη ομάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάνει πρωταθλητισμό, έχουν την εμπειρία, έβαλαν ένα γκολ, με όποιον τρόπο κι αν το έβαλαν, πολύ νωρίς και είχαν το αποτέλεσμα. Εμείς ήταν σαν να βγήκαμε από τα αποδυτήρια και να χάνουμε 1-0. Δεν είναι τόσο εύκολο να δημιουργήσεις ευκαιρίες, όταν κι ο αντίπαλος είναι καλός στο να κλείσει τους χώρους, να ξέρει πώς να βγει στην αντεπίθεση. Δε λέω ότι ήμασταν καλοί, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

Θα μπορούσαμε όντως να ήμασταν πιο πιεστικοί, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, που είχε και την κόκκινη κάρτα ο αντίπαλος, ήμασταν μπροστά, αν δείτε, αλλά δε δημιουργήσαμε ευκαιρίες, γιατί ο αντίπαλος είχε την ικανότητα να κλείσει καλά και σωστά τους χώρους. Προσπαθήσαμε, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε κάποια τρανταχτή ευκαιρία. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μία κλασική ευκαιρία, μετά από μία οργανωμένη προσπάθεια, αλλά δεν το κάναμε. Δε μας βγήκε η ενέργεια να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιο γκολ”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.