Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο

Φάση από το παιχνίδι Νέοι Αγίας Άννας-Ν.Α. Νίκης

36 γκολ σε δέκα ματς για την Α’ και Β’ ΕΠΣΘ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής  σημειώθηκαν το Σάββατο και στα περισσότερα παιχνίδια το θέαμα ήταν εξαιρετικό.

Εντυπωσιακός ο Ρήγας Φεραίος, που δε δέχθηκε γκολ για 5η συνεχόμενη αγωνιστική από την αρχή του πρωταθλήματος, αντίθετα έβαλε τέσσερα στη γηπεδούχο Αγία Παρασκευή, όλα στο πρώτο μέρος, και κέρδισε με 0-4. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Καραγιάννης, που έβαλε και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του στο 12’ με κεφαλιά και στο 24’, στο 39’ και το 45’ με σουτ. Ο Ρήγας Φεραίος, που έφτασε στους 13 βαθμούς, έπαιζε με δέκα παίκτες από το 42’ λόγω αποβολής του Φιλοσόγλου.

Ο Σαρακηνός, ενώ προηγούνταν με 0-3 με γκολ των Τσιουρή στο 31′ (με πέναλτι που κέρδισε ο Αντωνίου), Κ. Δημόπουλου στο 37’ (μετά από πάσα του Τσιουρή από αριστερά) και Αντωνίου στο 55’ (με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιαμαλή), τελικά ισοφαρίστηκε από τη γηπεδούχο Α.Ε. 2002 στο γήπεδο των Καλών Νερών, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 3-3. Για την ομάδα του Στέργιου Σιαμέτη, που σίγουρα πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα βάσει της εξέλιξης του αγώνα, μείωσε αρχικά ο Βέργος στο 61’ σε 1-3, ακολούθησε το τέρμα του Κουλοχιέρη στο 74’ και η λύτρωση με τον Καλαϊτζίδη στο 87’. Και στις τρεις περιπτώσεις οι παίκτες της Α.Ε. 2002 εκτέλεσαν από κοντινή απόσταση και μετά από αδράνεια της άμυνας του Σαρακηνού, που η απόδοσή του ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο μέρος είχε σημαντική διαφορά.

Αναμέτρηση με πέντε γκολ στο Σέσκλο. Η Ακρόπολη νίκησε με 3-2 τον Πρωτεσίλαο, σημειώνοντας όλα της τα τέρματα στο πρώτο μέρος. Από φάουλ του Πασσιά και κεφαλιά του Σουλιώτη στο 14′ έγινε το 2-0, ενώ μετά από ασίστ του Παγώνη ο Αξιώτης με πλασέ σημείωσε το 2-0 στο 35′. Στο 40′ μπήκε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων με πέναλτι του Κ. Κολυμήτρα, που κέρδισε ο Δημητρίου, αλλά ο σκόρερ πέτυχε και αυτογκόλ στο 61′ για το 3-1. Το τελικό 3-2 έγινε στο 94′ με εύστοχο πέναλτι του Βαλωτή.

Η Αγχίαλος πέρασε με το διπλό από τον Ριζόμυλο, καταβάλλοντας με 0-1 τον Αστέρα με γκολ του Δαμάσκου στο 49’. Η Αγχίαλος έπαιζε με δέκα από το 45’ μετά από αποβολή του Τσιάκαλου.

Με 1-3 κέρδισε η Μακρινίτσα τη Δάφνη, που είχε νέο προπονητή στον πάγκο τον Βαγγέλη Τάχο. Στο 0-0 οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν τρία δοκάρια και άλλες ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα Πλιάκα να πιάνει σπουδαία απόδοση.  Στο 68’ πάντως νικήθηκε από τον ο Βέρμπη, που σκόραρε μετά από ασίστ του Μωυσίδη, αλλά στο 73’ έγινε το 1-1 από τον  Μουσαμπελίου, που αποτελεί νέα μεταγραφή για τη Δάφνη. Ο Προβιάς στο 80’ με μακρινό φάουλ στο παραθυράκι έδωσε τη λύση για τη Μακρινίτσα και στο 86’ με προσωπική ενέργεια ο Αντωνόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έτσι, το σύνολο του Κώστα Ρέππου πήρε το πρώτο τρίποντο και έφτασε στους τέσσερις βαθμούς.

Η Β’ ΕΠΣΘ

Τεράστιο διπλό για τον Κένταυρο Νοτίου Πηλίου, που σόκαρε τον Μαγνησιακό στην έδρα του, νικώντας με 0-1. Ο Νιτσάι ήταν ο χρυσός σκόρερ της ομάδας του Στέφανου Γώγου στο 12′, όταν και πλάσαρε εύστοχα βγαίνοντας μόνο μετά από μπαλιά του Πότσκα.

Άνετο ήταν το πέρασμα της Ε.Λ. Νηλέα από τη Γατζέα, επικρατώντας με 0-4 του Α.Ο. Λεχωνίων με τους Γκογκινούδη στο 20′, Μανούσο στο 65′, Μακρή στο 67′ και Κατσιαμπέκη στο 75′ να είναι οι σκόρερ της ομάδας του Κυριάκου Κοκκινάκη.

Οι Νέοι Αγίας Άννας επιβλήθηκαν των Ν.Α. Νίκης με 2-0, παρόντος για μία ακόμη φορά του Στάικου Βεργέτη στο γνώριμο γι’ αυτόν Olimpico, όπου κάθε Τετάρτη … παίζει 8Χ8. Για τους νικητές σκόραρε στο 17′ μετά από μακρινό βολέ του γκολκήπερ Φώτο ο Κώστας Λιάρος, που είναι ο ένας από τους δύο έμπειρους που έχει η νεανική ομάδα του Σωτήρη Πετσιμέρη, ενώ ο άλλος έμπειρος, ο γιος του, Στέλιος, έβγαλε την ασίστ στο 2-0 για τον Καραγιαννόπουλο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα στο 69′.

Στον β’ όμιλο μετά την αναβολή του παιχνιδιού του με τον Άθλο λόγω πένθους, ο Πανιώνιος έφυγε με το διπλό από τους Αγίους Θεοδώρους και έκανε το 4Χ4. Το τελικό 0-3 για το σύνολο του Σπύρου Φώτου διαμορφώθηκε με τα γκολ του Τσακίρη στο 32′ (είναι χαρακτηριστικό ότι η μπάλα έμεινε κολλημένη στο παραθυράκι και δεν έπεφτε στο έδαφος), του Βαρβέκη (ο 18χρονος είναι γιος του παλιού παίκτη του Απόλλωνα Καναλίων, Κώστα) και του Μάρκου, που πλάσαρε σωστά στο 80′. Οι δύο τελευταίοι πέτυχαν το πρώτο τους επίσημο τέρμα σε διοργάνωση της ΕΠΣΘ.

Στους δέκα βαθμούς έφθασαν οι Μικροθήβες μετά την ευρεία επικράτηση με 1-5 κόντρα στον Αχιλλέα στο Αχίλλειο. Οι γηπεδούχοι μπορεί να προηγήθηκαν με 1-0 με τον Παναγιώτου, αλλά η συνέχεια δεν ήταν καλή γι’ αυτούς και ειδικά στην επανάληψη. Το 1-1 έγινε στο 35′ από τον Κώστα Νιφόρο και στο 45′ ο Λανάι έχασε πέναλτι. Σ’ αυτή τη φάση μπορεί να μην έγινε το 1-2, αλλά τελικά με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι αυτή τη φορά του Κόκκαλη, που κέρδισε ο Κουτσοκέρας, οι Μικροθήβες πήραν το προβάδισμα με 1-2 στο 61′. Στο 70′ πάλι ο Κώστας Νιφόρος βρήκε δίχτυα (1-3), ενώ στο 79′ ο Κουτσοκέρας από το ύψος του πέναλτι έδωσε αέρα τριών τερμάτων στους φιλοξενούμενους μετά από κάθετη του Καλέμι, ο οποίος διαμόρφωσε στο 85′ το τελικό αποτέλεσμα με σουτ στο παραθυράκι.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στα ματς του Σαββάτου:

Α’ ΕΠΣΘ

Α.Ε. 2002-Σαρακηνός 3-3

Αστέρας-Αγχίαλος 0-1

Ακρόπολη-Πρωτεσίλαος 3-2

Αγ. Παρασκευή-Ρήγας Φεραίος 0-4

Δάφνη-Μακρινίτσα 1-3

Β’ ΕΠΣΘ/Α’ όμιλος

Άνω Λεχώνια-Ε.Λ. Νηλέα 0-4

Νέοι Αγ. Άννας- Ν.Α. Νίκης 2-0

Μαγνησιακός- Κένταυρος Ν.Π. 0-1

Β’ ΕΠΣΘ/Β’ όμιλος

Ηρακλής Α.Θ.-Πανιώνιος Νέας Ιωνίας 0-3

Αχιλλέας Αχιλλείου-Μικροθήβες 1-5

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.