Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο

Οι διαιτητές Καρβούνη, Μακρόπουλος, Μπουργάνης στο Πύρασος-Πανιώνιος με τους δύο αρχηγούς Ροτζέριο και Κανιούρα
Σπουδαίο διπλό για Αστέρα Ριζομύλου στην Α’ Τοπική, όπως και για τη Χλόη στη Γ’ Κατηγορία

Σπουδαίο διπλό για τον Αστέρα Ριζομύλου, που στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ υπέταξε με 0-2 τον Σαρακηνό. Τα γκολ ήρθαν με ισάριθμες κεφαλιές των Βέργου και Σεφερκόλι στο 34’ και το 40’, ενώ τις ασίστ χρεώθηκαν οι Γερολυμάτος και Σιαμέτης. Ετσι, μ’ αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Κώστα Τουρρσούγκα έφτασε στους 21 βαθμούς και στην έκτη θέση.

Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Με 4-1… από ημίχρονο κέρδισε ο Πύρασος τον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας στην Αγχίαλο. Ως το 39’ μπήκαν και τα πέντε γκολ του αγώνα.  Στο 12’ στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα του Τσιότρα, ο Ζάγκας έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Ακολούθως στο 20’ ο Αλαμάνης με το δεξί έκανε το 2-0 μετά από γέμισμα του Κατσιγιάννη. Στο 29’ ο Σουλάι με πέναλτι μείωσε σε 2-1, με τον σκόρερ να έχει ανατραπεί, σύμφωνα με τη διαιτητή Καρβούνη, από τον Ρακή, κάτι που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι. Στο 35’ ο Πύρασος με σουτ του Γκαραβέλα από πλάγια θέση εντός περιοχής έδωσε προβάδισμα ασφαλείας και πάλι στην ομάδα του για το 3-1, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κατσιγιάννης με πέναλτι στο 39’. Το πέναλτι κέρδισε ο Ρακής στον αέρα από τον τερματοφύλακα Χατζηαντωνίου δύο λεπτά πριν.

Στη Β’ ΕΠΣΘ νίκησαν οι γηπεδούχοι και στα τρία παιχνίδια που έγιναν, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλη ένταση είχε το παιχνίδι Ν.Α. ΝίκηςΔιαγόρας Στεφανοβικείου 2-1 στο Π. Μαγουλάς. Κι αυτό γιατί αποβλήθηκε για χτύπημα στον τερματοφύλακα Κοντοβά ο Σπύρος Καραπλιάγκος, με συνέπεια να προκληθεί σύρραξη, ενώ και στο τέλος του αγώνα, που κρίθηκε στο 97’ με γκολ του Παλάντζα, είχαμε ένταση. Οι φιλοξενούμενοι ισχυρίζονται ότι ελάχιστα πριν την αποβολή κακώς ακυρώθηκε γκολ του Σπ. Καραπλιάγκου για οφσάιντ και πως πρώτα επιτέθηκε στον παίκτη τους ο νεαρός γκολκήπερ της Νίκης, ενώ παραδέχονται ότι ο ποδοσφαιριστής τους χτύπησε τον Κοντοβά.

Στον Πλάτανο οι Μυρμηδόνες επιβλήθηκαν με 4-1 των Νέων Αγίας Αννας, αλλά αυτό που σημάδεψε αρνητικά το ματς ήταν ο σοβαρός, όπως φαίνεται, τραυματισμός στο γόνατο του Τσερκέζη των γηπεδούχων στο 85’.

Η ενδεκάδα των Μυρμηδόνων

Στην Ευξεινούπολη η Δήμητρα πήρε το τρίποντο με τριάρα επί της Ε.Λ. Νηλέα με πρωταγωνιστή τον Μπιρμπίλη, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι στο 1-0 χάρη στην υπομονή του να μην παρατήσει τη φάση και έβαλε το δεύτερο γκολ με πολύ ωραίο γωνιακό σουτ, ενώ ο νεαρός Στουρνάρας έκλεισε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Στη Γ’ ΕΠΣΘ μεγάλο διπλό σημείωσαν οι Μικροθήβες, σπάζοντας το αήττητο της Αγίας Παρασκευής στην έδρα της με 1-2. Αυτή ήταν και η πρώτη απώλεια βαθμών για την ομάδα του Στέλιου Μαλακασιώτη, που μετρούσε 9Χ9 πριν το σημερινό ματς. Οι φιλοξενούμενοι του Αρη Γιαννούτσου μπορεί να έμειναν πίσω στο σκορ νωρίς, αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το ανέτρεψαν και κράτησαν έως το τέλος το υπέρ τους αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι ο Τσάμης, που αποκτήθηκε προχθές Πέμπτη από τον Πύρασο, αποτελώντας το «μπαμ» της Γ’ Τοπικής για λογαριασμό των Μικροθηβών, δεν έπαιξε, καθώς δεν βγήκε το δελτίο του.

Τέλος, ανατροπή έκανε και ο Απόλλων Καναλίων, που έχανε με 0-2 από τη Νίκη Βόλου Β’, αλλά τελικά κέρδισε με το εντυπωσιακό 5-2.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο (13/1):

Α’ ΕΠΣΘ (14η)

Σαρακηνός-Αστέρας Ριζ. 0-2

(34’, Βέργος, 40’ Σεφερκόλι )

Πύρασος-Πανιώνιος Ν.Ι. 4-1

(12’ αυτογκόλ Ζάγκας, 20’ Αλαμάνης, 35′ Γκαραβέλας, 39′ πεν. Κατσιγιάννης-29’ πεν. Σουλάι)

Β’ ΕΠΣΘ (10η)

Ν.Α. Νίκης-Διαγόρας Στεφ. 2-1

(21’ Βούλγαρης, 90’+7’ Παλάντζας-25’ Σαββίδης)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 62’ Σπ. Καραπλιάγκος

Δήμητρα-Ε.Λ. Νηλέας 3-0

(45’ πεν. Γκαρνίδης, 80’ Μπιρμπίλης, 90’ πεν. Στουρνάρας)

Μυρμηδόνες-Νέοι Αγ. Αννας 4-1

(19’ Τίτου, 32’ Βούλγαρης, 65’ Μακρής, 71’ Τόπας-51’ Δράκος Μάριος)

Γ’ ΕΠΣΘ (10η)

Αγ. Παρασκευή-Μικροθήβες 1-2

(15’ Παπασακελλαρίου-18’ Καλέμι Μάριος, 42’ Ρεφουγιάτι)

Απόλλων Καν.-Νίκη Βόλου Β’ 5-2

(31’, 33’ Κράβαρης, 35’, 82’ Ζήσης Ν., Ζήσης Χρ. 72’ -11’ Μέξι, 19’ Αναστασόπουλος)

Ελευθεριακός-Σκιάθος Β’ 1-0

ΦΩΤΟ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.