Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή

Φάση από τον αγώνα ΑΠΟΒ-Μαγνησιακός 3-0

Ένα  ματς της Α’ ΕΠΣΘ, αυτό μεταξύ της Αγίας Άννας και της Σκιάθου λόγω απαγορευτικού απόπλου, και τρία της Γ’ ΕΠΣΘ λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων αναβλήθηκαν σήμερα Κυριακή.

Η Α’ ΕΠΣΘ

Μόνος πρώτος είναι ο Διαγόρας μετά την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ, αφού κέρδισε με 1-0 τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο, ενώ ο μέχρι πρότινος ισόβαθμός του Αίας έχασε με 0-3 από τον Ρήγα Φεραίο. Έτσι, ο Διαγόρας έχει 43 βαθμούς, η Δήμητρα και ο Ρήγας (με ματς λιγότερο) 41, ενώ ο Αίας έμεινε στους 40.

Για την ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα το νικητήριο τέρμα σημείωσε στο 58’ ο Αλαμάνης με πλασέ μετά από γύρισμα του Κουρούμαλου, πετυχαίνοντας έτσι το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα του Διαγόρα.

Ο Ρήγας Φεραίος ήταν εντυπωσιακός στο Αχίλλειο και με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο πέρασε με το εμφατικό 0-3 με αντίπαλο τον Αίαντα Σούρπης, που είχε θριαμβεύσει μέσα σε μία βδομάδα κόντρα σε Δήμητρα και Γ.Σ. Αλμυρού. Στο 32’ με αριστερό μακρινό σουτ ο Σούγκαρης στο παραθυράκι έκανε το 0-1. Στο 36’ ακυρώθηκε γκολ του Γάρου για επιθετικό φάουλ του Πάσχου στον Χαλάτση, κάτι που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά στο 47’ από κάθετη πάσα του Νασιακόπουλου και εύστοχο πλασέ του Πάσχου έγινε το 0-2. Στο 50’ ο Νασιακόπουλος πέρασε όλον τον κόσμο και τον τερματοφύλακα του Αίαντα, έκανε από πλάγια το σουτ, που αποκρούστηκε σε κόρνερ…  Αυτό το εκτέλεσε ο Νασιακόπουλος και με κεφαλιά ο Πάσχος έγραψε νωρίς το 0-3 στο 51’, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο Βασδέκειο η Δήμητρα μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα επέστρεψε στις νίκες με 0-1 επί του Μαγνησιακού στο Βασδέκειο με σκόρερ τον Θανάση Παπαδόπουλο στο 25’. Μετά από πάσα του Βούλγαρη, ο 17χρονος Τιμπλαλέξης άδειασε δύο αντιπάλους του και γύρισε την μπάλα στον σκόρερ, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Τιμπλαλέξης, που ήταν από τους καλύτερους της Δήμητρας, είδε να του ακυρώνεται στο 80’ γκολ για οφσάιντ, απόφαση για την οποία εκφράστηκαν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους. Ο Μιχάλης Ανδρωνάς έδωσε αρκετές ευκαιρίες σε θεωρητικά μη βασικούς, όπως στον Σαρρή, τον Κακλιά, τον Γαλατσίδα και τον Ζαντιώτη.  Ο Παπαδόπουλος να σημειωθεί ότι έχασε και δύο τετ-α-τετ: στην πρώτη περίπτωση πέρασε άουτ το ψηλοκρεμαστό σουτ που έκανε και στη δεύτερη πέρασε και τον αντίπαλο γκολκήπερ, αλλά την προσπάθειά του απέκρουσε σχεδόν πάνω στη γραμμή αμυντικός του Μαγνησιακού.

Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά στο +10  από τους Μυρμηδόνες και να κάνει ένα σπουδαίο άλμα παραμονής, αφού ήρθε ισόπαλος 3-3 στο Βασδέκειο με την ομάδα του Πλατάνου, που εξακολουθεί να είναι στο μείον επτά από τη 12η θέση της Α’ ΕΠΣΘ, που χαρίζει τη σωτηρία, αν δεν υποβιβαστεί κάποια μαγνησιώτικη ομάδα από τη Γ’ Εθνική.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0, αλλά ισοφαρίστηκαν με 3-3 . Στο 1ο και το 11ο λεπτό ο Τανός σκόραρε δις μετά από συνεργασία με τον Πετρόπουλο και τον Τσουκάλη αντίστοιχα., για να γίνει στο 25’ το 3-0 από τον Πετρόπουλο, με τον Τσουκάλη να δημιουργεί δεύτερο τέρμα. Από κει και πέρα ο Δημητρίου στον 35’ και το 55’ και ο Μπούρχας στο 70’ ισοφάρισαν για τους Μυρμηδόνες, που έκαναν μία επική ανατροπή. Πάντως από τη μεριά του Ηρακλή κάνουν λόγο για αυτογκόλ των Πιέτρι και Γκάγκα στο 3-1 και 3-2.

Η Β’ ΕΠΣΘ

Διπλό με ευρύ σκορ για τον Άνθιμο Γαζή, που συνέτριψε με 0-4 τον Πηλέα (22’ Λινάρδος, 38’ Αργ. Δημόπουλος, 59’ Κίτσας, 82’ Ανδ. Κατσικαδάμος).

Με γκολ των Ρομάριο (25’), Βέτσικα (60’) με πέναλτι και Ρεφουγιάτι (75’) οι Μικροθήβες πήραν το διπλό στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος, καταβάλλοντας την αντίσταση του Ελευθεριακού με 1-3.

Η Γ’ ΕΠΣΘ

Στο μοναδικό παιχνίδι της Κυριακής που διεξήχθη από τη Β’ Τοπική, η ΑΠΟΒ νίκησε άνετα με 3-0 τον Νέο Μαγνησιακό στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, έχοντας καθαρίσει το ματς από νωρίς. Τα δύο πρώτα γκολ έβαλε ο Χούμπλης (9’ και 21’) και το τρίτο ο Νταϊλάνι στο 27’.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Κυριακής (24/2) στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ:

Α’ ΕΠΣΘ

Μαγνησιακός-Δήμητρα 0-1

Αγία Άννα-Σκιάθος δ.δ.

Αίας-Ρήγας 0-3

Ηρακλής-Μυρμηδόνες 3-3

Διαγόρας-Πρωτεσίλαος 1-0

Β’ ΕΠΣΘ

Πηλέας-Άνθιμος Γαζής 0-4

Ελευθεριακός-Μικροθήβες 1-3

Γ’ ΕΠΣΘ

ΑΠΟΒ-Μαγνησιακός 3-0

Ένωση Λεχωνίων Νηλέα-Κένταυρος Ν.Π. δ.δ.

Ιωλκός-Δημητριάς δ.δ.

Ηρακλής Α.Θ.- Αχιλλέας δ.δ.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.