Αρχίζει από εκεί που σταμάτησε η μπασκετική Νίκη…!

Απέναντι στη Δόξα Λευκάδας την Κυριακή (17/10) η Νίκη Βόλου

Το προηγούμενο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής είχε διακοπεί βιαίως και οριστικά όπως αποδείχθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού, με τη Νίκη Βόλου να μένει μόνο με το 3/3 που είχε πετύχει, και με τελευταία επικράτηση αυτή εκτός έδρας απέναντι στη Δόξα Λευκάδας (71-73). Ωστόσο η μοίρα και η τύχη τα έφερε έτσι ώστε η Νίκη να αρχίσει την αγωνιστική περίοδο 2021-22 όπως σταμάτησε, δηλαδή με αντίπαλο τη Δόξα Λευκάδας, αυτήν τη φορά εντός έδρας!

Η πρώτη αγωνιστική λοιπόν για τον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή, με ώρα έναρξης των αγώνων τις 17:00,και με τη Νίκη να θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της  απέναντι στον αντίπαλό της. Ωστόσο αυτό δεν θα είναι εύκολο ως έργο, αφού η Δόξα έχει ενισχυθεί… τρομακτικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ η μοίρα φέρει απέναντί της και έναν αρκετά γνωστό από τα παλιά στη θέση του προπονητή, που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Ζαφειρούδη!

Έμπειροι παίκτες όπως οι Κατωπόδης και Βαγενάς αλλά και αθλητές προερχόμενοι από ομάδες της Α1 συνθέτουν το παζλ της λευκαδίτικης ομάδας, που έκανε αρκετές μεταγραφές κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Από την άλλη, η Νίκη μπορεί να μην άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τη σύνθεσή της, αλλά έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας και του ότι οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους, με τη δουλειά να συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς.

Βέβαια, για διάφορους λόγους η ομάδα δεν μπόρεσε σε κανένα φιλικό να αγωνιστεί πλήρης(!), ακόμη και στο τελευταίο της περασμένης Κυριακής, με αντίπαλο τον Έσπερο Λαμίας (75-65 επί της Νίκης), αφού απουσίαζε ο Νίκος Καλλές λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Από την άλλη, ο Δημήτρης Λόλας επανέρχεται σταδιακά στις προπονήσεις, μιας και τις προηγούμενες δύο εβδομάδες ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη μέση και συμμετείχε όσο μπορούσε συντηρητικά στο πρόγραμμα.

Για έναν δυνατό αντίπαλο όσον αφορά τη Δόξα Λευκάδας πάντως κάνει λόγο και ο εκ των προπονητών της Νίκης, Ανδρέας Μαύρος, μιλώντας στο «Magnesiasports» για την πρεμιέρα της Β’ Εθνικής. Επιμένοντας ότι η καλή πορεία είναι ένας από τους βασικούς στόχους και απορρίπτωντας αυτήν τη στιγμή τα σενάρια περί διεκδίκησης ανόδου, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» επισημαίνει ότι η πρεμιέρα πάντα κρύβει παγίδες και όλοι θα πρέπει να δείξουν το σοβαρό τους πρόσωπο.

«Ξεκινάμε λοιπόν όπως σταματήσαμε και έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με καλό προπονητή και πολλούς καλούς παίκτες. Είναι το πρώτο παιχνίδι και μάλιστα στην έδρα μας και θεωρώ ότι αυτήν τη φορά θα είμαστε πλήρεις και θα μπορέσουμε να παίξουμε όλοι μαζί. Στόχος φυσικά είναι η θετική έκβαση, και περιμένουμε και τη βοήθεια του κόσμου σ’ αυτήν την προσπάθεια. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πάντως, ότι έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε ένα σύνολο που μοιάζει να είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του εισιτηρίου της ανόδου. Εμείς με τη δουλειά μας είμαστε πάντως κάθε μέρα και καλύτερα» σχολίασε σχετικά ο Ανδρέας Μαύρος.

Ρεπό ο Ολυμπιακός Βόλου

Στη φετινή Β’ Εθνική πάντως και στον 3ο όμιλο επίσης δεν είναι μόνο η Νίκη από πλευράς Μαγνησίας αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου, με τα ντέρμπι ν’ αναβιώνουν για μία ακόμη χρονιά.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θ’ αρχίσει την ερχόμενη Κυριακή τις υποχρεώσεις του, αφού το πρόγραμμα έχει ρεπό για τους «ερυθρόλευκους», οπότε κερδίζουν μία εβδομάδα για περισσότερη δουλειά. Ωστόσο για τη δεύτερη αγωνιστική την Κυριακή 24/10 οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν σειρά για ν’ αντιμετωπίσουν τη Λευκάδα εκτός έδρας, ακολουθώντας το πρόγραμμα της Νίκης Βόλου. Όσον αφορά το βολιώτικο ντέρμπι, αυτό αργεί καθώς είναι προγραμματισμένο για την 7η αγωνιστική στις 28 Νοεμβρίου, με τους «ερυθρόλευκους» ως γηπεδούχους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.