Άρης και στο… βάθος διαβολοβδομάδα για Ολυμπιακό

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η δεύτερη και τελευταία ημέρα της 14ης αγωνιστικής της Basket League. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο ΣΕΦ (19:15), στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας, ενώ ΠΑΟΚ και Καρδίτσα φιλοξενούν το Λαύριο και τον Απόλλωνα Πατρών αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την πολύ καλή εμφάνιση και τη νίκη με σκορ 95-89 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αποτέλεσμα που τους διατήρησε για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Ευρωλίγκας. Στο πρωτάθλημα, πήραν πολύ δύσκολη και αγχωτική νίκη επί του Περιστερίου bwin (86-87), χάρη στο buzzer-beater του Γουόκαπ στο φινάλε του ματς, διευρύνοντας έτσι το αήττητο σερί τους στις 13 αγωνιστικές.

Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κώστα Σλούκα, ο οποίος υπέστη κάκωση οσφυϊκής μοίρας και αιμάτωμα τετραγώνου οσφυϊκού στο ματς με τους Ισραηλινούς. Ο 32χρονος γκαρντ δίνεται αμφίβολος για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε (31/1, 19:45), ενώ έχει ελπίδες να προλάβει το παιχνίδι της Παρασκευής με την Εφές (3/2, 21:00), στη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας.

Από την άλλη, ο Άρης, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες, επικρατώντας την περασμένη εβδομάδα με 77-70 του ΠΑΟΚ, στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα με το οποίο οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-6. Απόψε, ο Γιάννης Καστρίτης, θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Ίσμαελ Σανόγκο, Βασίλης Καββαδάς και Ρισόντ Πακ, οι οποίοι παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμού.

Νωρίτερα, ο έβδομος της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ (7-6), θα φιλοξενήσει στην Πυλαία το προτελευταίο, Λάυριο (2-11) στις 15:45. Οι Θεσσαλονικείς, μετρούν δύο σερί ήττες, έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της τετράδας. Από την άλλη, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, παρουσίασε πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στον Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας την περασμένη εβδομάδα την ήττα στις λεπτομέρειες (84-86)…

Τέλος, στις 17:00, η ουραγός της βαθμολογίας, Καρδίτσα (1-12) υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν αγωνιωδώς την επιστροφή στις νίκες, καθώς αμφότερες τρέχουν αρνητικό σερί έντεκα και πέντε αγωνιστικών αντίστοιχα.

Η 14η αγωνιστική

ΑΕΚ-Περιστέρι bwin 68-64

Προμηθέας-Κολοσσός Ρόδου 80-76

Παναθηναϊκός-Ιωνικός 102-70

Κυριακή 29/01

ΠΑΟΚ-Λαύριο (15:45)

ΑΣ Καρδίτσας-Απόλλων Πάτρας (17:00)

Ολυμπιακός-Άρης (19:15)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.