Αρνήθηκε την παραχώρηση πισίνας ο Δήμος Βόλου σε αθλητή του ΝΟΒΑ

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Την παραχώρηση μιας -εκ των τριών που διαθέτει ο Βόλος- πισίνας για μία ώρα την ημέρα ζήτησε ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Βόλου Αργοναύτες, Κώστας Βολιώτης, αλλά ο Δήμος Βόλου του την αρνήθηκε. Ο Κώστας Βολιώτης προπονείται για να λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης MASTERS της Ρώμης που αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή 28 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά αν και οι πισίνες κάποιες ώρες της ημέρας είναι άδειες, ο Δήμος Βόλου του αρνήθηκε την παραχώρηση για μία ώρα, με αποτέλεσμα να κάνει τις προπονήσεις του στην ανοιχτή θάλασσα. Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε σε όλα τα ΜΜΕ της πόλης, στηλιτεύοντας την άρνηση του Δήμου, αναφέρει τα εξής:
«Από 28 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιείται στη Ρώμη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης MASTRES. Σχετικά έχω δηλώσει συμμετοχή, σε τρία αγωνίσματα. Μόνο εγώ από το Βόλο. Υπάρχει μάλιστα σχεδόν βεβαιότητα για διάκριση, με μετάλλια, σε κάποια από τα αγωνίσματα αυτά, στην κατηγορία που ανήκω.
Πριν λίγες μέρες το σωματείο μου, ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου Αργοναύτες, ζήτησε από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου ένα πολύ απλό πράγμα. Να διατεθεί χρόνος 1 ώρας την ημέρα για προπόνηση σε μία από τις 3 πισίνες που διαθέτει ο Βόλος και φυσικά σε κάποια κενά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης νέων κάτω από 16 ετών που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βόλο. Αυτό το απλό, λογικό και απολύτως αναγκαίο πράγμα, παραμονές αγώνων, συνάντησε την άρνηση του Δήμου Βόλου!
Συνέπεια αυτού είναι οι προπονήσεις να γίνονται στη θάλασσα παρόλο που το κολυμβητήριο κάποιες ώρες είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ! Για όσους γνωρίζουν το άθλημα είναι γνωστό ότι προπόνηση πρώτον όχι σε γλυκό νερό αλλά στη θάλασσα και δεύτερον, προπόνηση με τρικυμία, με σκουπίδια, τσούχτρες και σαλούφες, μόνο προπόνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και μάλιστα παραμονές αγώνων.
Αυτή η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Βόλου μόνο ως «ρατσιστική» και αυταρχική μπορεί να χαρακτηριστεί και δείχνει την αδιαφορία της για τον αθλητισμό, με εξαίρεση μια ομάδα ποδοσφαίρου φυσικά.
Δείτε παρακάτω σε δύο φωτογραφίες τις συνθήκες προπόνησης, χθες Κυριακή μεσημέρι, στη θάλασσα και την ίδια στιγμή το ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ».

Βόλος 22 Αυγούστου 2022

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.