Ασημένιο μετάλλιο για τον Παπακωνσταντίνου στη Τσεχία!

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου αν και προπορευόταν στην κούρσα τελικά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελ βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Ρατσίτσε της Τσεχίας, με τον εκ Πτελεού Μαγνησίας καταγόμενο κωπηλάτη να καταγράφει μία όπως και να έχει σπουδαία επιτυχία!

Ενάμιση μήνα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, ο 23χρονος Έλληνας κωπηλάτης διεκδικούσε το χρυσό μετάλλιο στο μεγαλύτερο μέρους του υγρού στίβου των 2.000 μέτρων, αλλά εν τέλει πέρασε δεύτερος τη γραμμή του φίνις και αρκέστηκε στη 2η θέση.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος πέρασε στον τελικό με τον καλύτερο χρόνο από τις δυο ημιτελικές σειρές τερματίζοντας σε 7:02.46 ξεκίνησε ιδανικά τον τελικό του αγωνίσματός του την Παρασκευή 23/9. Παρόλα αυτά με ένα λάθος στην τακτική ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου είδε τον Ιταλό, Γκαμπριέλ Σοάρες να τον προσπερνά στα τελευταία μέτρα, όπως και ο Σλοβένος, Ράικο Χρβατ, τον οποίο όμως προσπέρασε ξανά για να κατακτήσει τελικά το ασημένιο μετάλλιο με 07:05.42.

Τα αποτελέσματα του τελικού του σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ρατσίστε έχουν ως εξής:

Γκαμπριέλ Σοάρες (Ιταλία)         07:03.40-Χρυσό

Αντώνης Παπακωνσταντίνου (ΕΛΛΑΔΑ)               07:05.42-Ασημένιο

Ράικο Χρβατ (Σλοβενία)               07:08.66-Χάλκινο

Μπατίστ Σαβετέ (Γαλλία)            07:18.31

Μπρούνο Σετράρο Μπεριόλο (Ουρουγουάη)    07:14.79

Αντρί Στρούζινα (Ελβετία)           09:22.42

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.