Αθλητικό κέντρο Tae Kwon Do στη Θεσσαλία;

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για Κεντρική Ελλάδα, με βάση το όραμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Μία ανακοίνωση από την πλευρά της ελληνικής ομοσπονδίας Tae Kwon Do ήρθε για να προκαλέσει εύλογα ερωτήματα για το αν πάει ν’ ανοίξει ένα νέο αθλητικό κεφάλαιο στη Θεσσαλία, καθώς κάνει λόγο για δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κεντρική Ελλάδα, όπως ήταν και το όραμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει γεωγραφικά που μπορεί να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο.

«Η διοίκηση της ΕΛΟΤ, έχει προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στην Κεντρική Ελλάδα, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στους Ολυμπιονίκες μας, όπως άλλωστε ήταν και το όραμα του αείμνηστου Ολυμπιονίκη μας, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από κοντά μας τόσο νωρίς» αναφέρει η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αλλά δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Ούτε στελέχη της ΕΛΟΤ με τα οποία ήρθε σε επαφή το «Magnesiasports» είχαν να δηλώσουν ή ν’ αναφέρουν κάτι περισσότερο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περιφερειακό επίπεδο έχει τεθεί το ερώτημα αν στη Θεσσαλία μπορεί να αποκτήσει και να στηρίξει την κατασκευή ενός τέτοιου κέντρου, που σίγουρα θα μπορεί ν’ αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη μίας από τις πλέον δημοφιλείς πολεμικές Τέχνες παγκοσμίως, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, που έχει φέρει και ανάλογες διακρίσεις (όπως τα μετάλλια του αείμνηστου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, της Έλλης Μυστακίδου και του Μιχάλη Μουρούτσου, ενώ εσχάτως η Τρικαλινή Φένια Τζέλη εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ανατολική (Λάρισα, Βόλος) ή Δυτική Θεσσαλία (Τρίκαλα, Καρδίτσα) ; Αν πρόκειται όντως για μέρος της Θεσσαλίας όταν γίνεται αναφορά σε «Κεντρική Ελλάδα» υπάρχουν πολλά σενάρια. Αν δεν βρεθεί όμως τόπος και τρόπος, τότε η Βόρεια Ελλάδα παίρνει το προβάδισμα ξανά, με την ΕΛΟΤ να σημειώνει πάντως στην ανακοίνωσή της ότι ήδη στη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργήθηκε ειδικός χώρος για τη στέγαση των προπονητικών αναγκών των αθλητών και αθλητριών των κλιμακίων της ΕΤΑΒΕ, ενώ σε τελικό στάδιο, βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για αντίστοιχο αθλητικό-προπονητικό κέντρο και στη Νότια Ελλάδα.

Μία εναλλακτική άποψη πάντως που έχει ακουστεί σε αθλητικούς και αυτοδιοικητικούς κύκλους, σχολιάζοντας και την ανακοίνωση της ΕΛΟΤ, αναφέρει ότι μία τέτοια προσπάθεια θα μπορούσε να είναι κοινή, με την έννοια αυτός ο χώρος να μην αφορά μόνο ένα άθλημα ή μία πολεμική Τέχνη. Άλλωστε οι ομοσπονδίες Πολεμικών Τεχνών και βαρέων αθλημάτων είναι αρκετές στην Ελλάδα! «Υπάρχουν διάφορα αθλήματα τα οποία σκέφτονται δημιουργία χώρων για τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων σε μόνιμη βάση και συλλόγων» αναφέρουν μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θεσσαλικό επίπεδο.

«Η υλοποίησή του όλων των παραπάνω αποτελούν προτεραιότητα για τη διοίκηση της ΕΛΟΤ, η οποία βλέπει τις ανάγκες του αθλήματος να αυξάνονται όλο και πιο πολύ μέρα με τη μέρα, γεγονός που την υποχρεώνει να βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και με τους αρμόδιους φορείς, για να μπορέσει να δώσει λύση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα» αναφέρει επίσης η ΕΛΟΤ, με τη Θεσσαλία από εκεί και πέρα να έχει κερδίσει ειδικά τα τελευταία χρόνια τον χαρακτηρισμό της αθλητικής περιφέρειας με το σπαθί της. Βέβαια, έχει ακόμη να κάνει βήματα για ακόμη καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις, που μπορούν ν’ αποτελέσουν πόλο έλξης και για περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.