Αθώοι οι έξι οπαδοί της ΑΕΚ για τους πυρσούς σε… ταράτσα

Αθώους έκρινε τους έξι κατηγορούμενος για κατοχή και χρήση καπνογόνου κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας. Οι έξι νεαροί που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, παρακολούθησαν τον αγώνα από ταράτσα σπιτιού δίπλα στο γήπεδο, μαζί με πολλούς ακόμη φιλάθλους της ΑΕΚ, αφού διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως παραδέχθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, πανηγυρίζοντας τα γκολ της ομάδας τους, ανάψαν ή κράτησαν τα καπνογόνα, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως πρόκειται για κάτι παράνομο, αφού βρίσκονταν εκτός αγωνιστικού χώρου και μάλιστα σε ιδιωτική ιδιοκτησία.

Ζήτησαν μάλιστα πολλές φορές συγγνώμη από το δικαστήριο. Ομόφωνα το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους κατηγορουμένους και η ανακοίνωση της απόφασης από την πρόεδρο προκάλεσε τα χειροκροτήματα όσων βρέθηκαν στην αίθουσα.

Με δηλώσεις τους οι συνήγοροί τους εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου και επεσήμαναν την ανάγκη να προσαρμοστεί ο αθλητικός νόμος, ώστε να μην κινδυνεύουν με φυλάκιση άνθρωποι που δεν έχουν τελέσει σοβαρά αδικήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.