«Αθωώνει» τη Νίκη η Sportradar με Απόλλωνα-Χωρίς επαρκείς αποδείξεις με Αιολικό

Φάση από το ματς με Αιολικό
Στο φως το περιεχόμενο των φακέλων της Sportradar

Στο φως φέρνει τo αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων το περιεχόμενο των φακέλων της Sportradar για τα παιχνίδια Νίκη-Απόλλων Πόντου 5-0 και Νίκη-Αιολικός 3-1, που θεωρούνται ύποπτα για παράνομο στοιχηματισμό.

Ασφαλώς, η έκθεση είναι συνταγμένη στα αγγλικά και όποιος διαβάσει το περιεχόμενό της καταλαβαίνει ότι η ευθύνη σε περίπτωση που το ματς με τον Απόλλωνα Πόντου επιβεβαιωθεί ότι έχε χειραγωγηθεί, επιρρίπτεται στον αντίπαλο της Νίκης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι αυτό το παιχνίδι εγείρει ανησυχία για την ακεραιότητά του εξαιτίας του μεγάλου στοιχηματισμού πάνω στην ήττα στο ημίχρονο του Απόλλωνα Πόντου και πάνω στην ήττα του (στο τέλος του αγώνα) με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά σε συνδυασμό με το ότι το ματς θα έχει τουλάχιστον τρία γκολ στο σύνολο.

Βασισμένη στις διαθέσιμες πληροφορίες, η Sportradar επισημαίνει ότι είναι πιθανόν ο Απόλλων Πόντου να εμπλέκεται σε πιθανή χειραγώγηση του αγώνα. Επιπλέον η εταιρεία που ερευνά τις στοιχηματικές απάτες δίνει και συμπληρωματικές πληροφορίες που έχουν ενδιαφέρον, τονίζοντας ότι ο πρώτος προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, έχει κατηγορήσει τους παίκτες του Απόλλωνα Πόντου για στήσιμο παιχνιδιών και έχει δηλώσει ότι γνωρίζει πως οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Πόντου λάμβαναν μεγάλα χρηματικά ποσά, για να χάνουν ματς με ευρείες διαφορές γκολ! Και η έκθεση της Sportradar συμπληρώνει ότι η αναμέτρηση Νίκη-Απόλλων Πόντου κρίθηκε ύποπτη εξαιτίας του μεγάλου στοιχηματισμού πάνω στο σκοράρισμα τουλάχιστον δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο.

Σε ό,τι αφορά στην έκθεση της Sport Radar για το παιχνίδι με τον Αιολικό (3-1), τονίζεται ότι εγείρει ανησυχία για την ακεραιότητά του, καθώς υπήρχε μεγάλος στοιχηματισμός στο να επιτευχθούν τουλάχιστον τέσσερα γκολ στο σύνολο.

Στις συμπληρωματικές πληροφορίες του αγώνα με τον Αιολικό επισημαίνεται ότι έχει ήδη αναφερθεί πως η Νίκη συμμετείχε σε ένα άλλο ύποπτο ματς, αυτό με τον Απόλλωνα Πόντου, αλλά τονίζεται ότι δεν εμπλέκεται ευθέως σε πιθανή χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα. Στο τέλος γίνεται και μία αναφορά στον αμυντικό της Νίκης Βαγγέλη Ανδρέου ότι σε ματς πριν από έξι χρόνια σχεδόν (!!!), στις 25/4/18, ως παίκτης του Απόλλωνα Λάρισας σε παιχνίδι με τον Άρη είχε τονιστεί το όνομά του σε ένα σημαντικό περιστατικό.

Πάντως, για την ιστορία στο γκολ του Αιολικού άλλοι ποδοσφαιριστές (Ναά και Στίκας) μαρκάρουν τον παίκτη που βγάζει την ασίστ (Ζάκαριτς) και τον παίκτη που σκοράρει (Ενομό), αν και γενικότερα η αναφορά σε ένα ματς για τον Ανδρέου πριν … έξι χρόνια μπορεί να κριθεί ως υπερβολική ως και μη σοβαρή και δεν αποτελεί ούτε στο ελάχιστο κριτήριο ότι υπάρχει η οποιαδήποτε εμπλοκή του παίκτη σε κάτι περίεργο ή ύποπτο.

Το σημαντικό είναι ότι στη συνέχεια η Sportradar καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις, για να χαρακτηριστεί το ματς με τον Αιολικό οπωσδήποτε χειραγωγημένο.

Αντίθετα για τον αγώνα Απόλλων Πόντου-Μακεδονικός 0-3 η Sportradar αναφέρει: “Υπάρχουν σαφείς και συντριπτικές αποδείξεις στοιχηματισμού ότι η πορεία ή το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα επηρεάστηκε αδικαιολόγητα με σκοπό την απόκτηση κερδών, που έχουν προκύψει από διαφθορά. Τα αποδεικτικά στοιχεία στοιχηματισμού υποδεικνύουν τελικά ότι οι παίκτες του στοιχήματος είχαν προηγούμενη γνώση. Άκρως ύποπτο live στοίχημα, για να μπουν τουλάχιστον τρία γκολ συνολικά και να χάσει τον αγώνα ο Απόλλων Πόντου με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά”.

Υπάρχει λοιπόν μία τεράστια διαφορά στα συμπεράσματα της Sportradar σε ό,τι αφορά το ματς Νίκη-Αιολικός 3-1 και Απόλλων Πόντου-Μακεδονικός 0-3.

Απόδοση: magnesiasports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.