Αθωώθηκαν ΟΦΗ και Αιγινιακός από το Εφετείο

Δεν υφίσταται θέμα υποβιβασμού του ΟΦΗ και του Αιγινιακού, καθώς το Εφετείο αθώωσε και τις δύο ομάδες που πρωτόδικα είχαν υποβιβαστεί με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ για χειραγώγηση του μεταξύ τους αγώνα τον Νοέμβριο του 2017 για την Football League (6-0).
Το δευτεροβάθμιο όργανο ανέτρεψε εντελώς την πρωτόδικη απόφαση και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αθωώθηκαν. Πριν από λίγο καιρό η επιτροπή δεοντολογίας είχε ανακοινώσει τον υποβιβασμό των δύο ομάδων κατά μια κατηγορία, δηλαδή τον ΟΦΗ στην Football League και τον Αιγινιακό στην τρίτη κατηγορία.
Επίσης τους είχε επιβληθεί και ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και πρόστιμο 300.000 ευρώ. Στον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ και απαγορεύση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, αλλά και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Ανάλογη ήταν και η τιμωρία προς τον πρόεδρο του Αιγινιακού, Νώπα.
Επίσης αθωώθηκαν και οι ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού, Λιόλιος, Τόλιος και Γιαζιτζόγλου, που τους είχε επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα για τα επόμενα 10 χρόνια και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.