Αθωωτική η απόφαση για την πεζοπορία στη Μακρινίτσα

Παρόντες σε τρεις ακόμη αγώνες οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Eν μέσω καραντίνας λόγω κορωνοϊού οι μετακινήσεις για άσκηση γινόντουσαν ατομικά και μόνο έχοντας αποστείλει το περιβόητο sms, και όπως ήταν φυσικό η σύλληψη του επικεφαλής του ΣΔΥ Βόλου Κώστα Παλάντζα και το πρόστιμο των 5 χιλιάδων ευρώ που του είχε επιβληθεί είχε προκαλέσει αρκετή συζήτηση πανελληνίως. Ωστόσο τώρα έρχεται στο προσκήνιο η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

«Κάτι περισσότερο μετά από 1,5 χρόνο από όσα διαδραματίστηκαν στην πεζοπορία στη Μακρινίτσα Πηλίου, εκδικάστηκε η υπόθεση και βγήκε η απόφαση, η οποία είναι αθωωτική. Έτσι το πρόστιμο των 5 χιλιάδων ευρώ δεν ισχύει, και βέβαια δεν υπάρχει ποινή προς τους πεζοπόρους. Πολλές ευχαριστίες απευθύνονται για τη συμπαράσταση σε όλη τη δρομική Ελλάδα, στην τοπική κοινωνία, στα ΜΜΕ, στα μέλη του συλλόγου, στους μάρτυρες υπεράσπισης, στην ομάδα των δικηγόρων κκ Ευτύχιου Εσμάουι-Παναγιώτη Ρεκκέ» αναφέρει ο ΣΔΥ Βόλου.

Ήδη τότε ο Κώστας Παλάντζας είχε μιλήσει στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Δημήτρη Καρεκλίδη περιγράφοντας το θέμα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας ανέφερε ότι συνελήφθη με την αιτιολογία ότι διοργάνωσε συνάθροιση, ενώ στη συνέχεια βεβαιώθηκαν πρόστιμα και στους άλλους τέσσερις, που πήγαν στο σημείο κάνοντας τη δική τους πεζοπορία, που είναι άγνωστοι στον ίδιο και δεν είναι μέλη του Συλλόγου και τους επιβλήθηκε πρόστιμο για τυπικούς λόγους, γιατί δεν είχαν στείλει sms. «Eγώ περπατούσα μόνος μου, ένα ακόμη άτομο ήταν σε κοντινή απόσταση σύμφωνα με όσα προβλέπονται, διότι αν κινείσαι στο βουνό και πας μόνος σου, κάνεις έγκλημα. Και αυτό διότι αν συμβεί ένα ατύχημα θα σε ψάχνουν με ελικόπτερα για μέρες… Γι’ αυτό ήμασταν δύο άτομα σε απόσταση ασφαλείας, ώστε αν συνέβαινε κάτι, ο ένας να βοηθήσει τον άλλον», είχε τονίζει ο δρομέας.«Εμείς συνεργαστήκαμε, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και είπαμε ότι θα ακολουθήσουμε την προβλεπόμενη διαδικασία και θα αναζητήσουμε το δίκιο μας, με τον τρόπο που θα μας συμβουλέψει ο δικηγόρος», είχε επισημάνει επίσης ο κ. Παλάντζας.

Συμμετοχή σε τρεις αγώνες

Στους συνηθισμένους τους ρυθμούς επέστρεψαν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, μια βδομάδα μετά τη συμμετοχή του ΣΔΥΒ με 152 αθλητές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Εκείνη την ημέρα υπήρξε παρουσία σε έναν ακόμη αγώνα, στον 10ο Ημιμαραθώνιο Πάικου στο Κιλκίς. Η διαδρομή στο καταστανόδασος του Πάικου είναι ορεινή, και ο Αμβρόσιος Δημητριάδης τερμάτισε 6ος στα 5 χιλιόμετρα με 24:37.

Στον Παλαμά Καρδίτσας έγινε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο 17ος Τιτάνιος Δρόμος, με τον ΣΔΥ Βόλου να είναι παρών για 17η χρονιά. Ο Στέργιος Κουσκουρίδας κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία των 10 χιλιομέτρων και τη 13η γενικά, με 46:36. Ο Κώστας Ξένος πήρε την 27η θέση με 52:01.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.