Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι από 16-18 Ιουνίου

Πανθεσσαλική διοργάνωση στα Τρίκαλα

Η ΤΕΣΣ Θεσσαλίας ανακοίνωσε την προκήρυξη του Ανοικτού Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι Ανδρών – Γυναικών Θεσσαλίας με Συνδιοργανωτή τη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων, το οποίο πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων.

Τη διεύθυνση αγώνων αναλαμβάνει ο Χρήστος Λαζαρίκος, επικεφαλής διαιτητής ο Χρήστος Τοζάρος και υπεύθυνος κληρώσεων ορίζεται ο Δημοσθένης Δερέκας. Οι Διαιτητές αίθουσας θα ορισθούν από την ΤΕΔ της ΤΕΣΣΘ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές – στριες που έχουν δελτίο Αθλητού της ΕΣΟ, με ανώτατο όριο συμμετοχών τα 64 άτομα.

Το σύστημα αγώνων θα είναι το Ελβετικό 6 γύρων. Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Απαγορεύεται η πρόταση ισοπαλίας πριν την 30η κίνηση.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

1ος γύρος: Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 13:00

2ος γύρος: Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 18:00

3ος γύρος: Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρα 11:00

4ος γύρος Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρα 16:00

5ος γύρος Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 11:00

6ος γύρος Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 16:00

Την ημέρα του πρώτου γύρου οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο των αγώνων μέχρι τις 12:30 ώστε να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους. Δεν επιτρέπεται αναβολή αγώνα. Επιτρέπονται μόνο δύο εξαιρέσεις (από τους τρεις πρώτους γύρους) παίρνοντας ο αθλητής μισό (1/2) πόντο. Οι εξαιρέσεις στους τελευταίους τρεις γύρους είναι χωρίς μισό πόντο, ακόμη και αν είναι η πρώτη εξαίρεση για κάποιον αθλητή.  Όποιος δεν προσέλθει σε κάποιο γύρο θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά. Σκακιστής που προσέρχεται μισή (1/2) ώρα μετά την έναρξη του γύρου, θα μηδενίζεται, εκτός αν ο διαιτητής αποφασίσει διαφορετικά.

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 15 ευρώ για τους ενήλικες, 10 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και μαθητές.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας έχουν οριστεί ως εξής:

α) Σύνολο βαθμών

β) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνιστεί όλοι μεταξύ τους)

γ) Buchholtz cut-1 (βαθμοί των αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου).

δ) Buchholtz (βαθμοί των αντιπάλων).

ε) Sonneborn –Berger (βαθμοί των αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Τα βραβεία θα είναι:

1ος νικητής: 30% των παραβόλων και κύπελλο

2ος νικητής 20% των παραβόλων και μετάλλιο

3ος νικητής 10% των παραβόλων και μετάλλιο

1η γυναίκα 10% των παραβόλων και κύπελλο

2η και 3η γυναίκα μετάλλιο

1ος, 2ος και 3ος Κ16 μετάλλιο

1ος, 2ος και 3ος U12 μετάλλιο

1ο κορίτσι U16 και U12 μετάλλιο.

Ο 1ος νικητής και η 1η νικήτρια (από τους αθλητές της Θεσσαλίας) προκρίνονται στα αντίστοιχα Ανοικτά Πανελλήνια Πρωταθλήματα, εφόσον αυτά προκηρυχθούν από την ΕΣΟ.

Τα χρηματικά έπαθλα δεν μοιράζονται. Προϋπόθεση για να δοθεί το χρηματικό έπαθλο στις κατηγορίες Γυναικών είναι η συμμετοχή τουλάχιστον πέντε γυναικών.

Τα αποτελέσματα θα υποβληθούν για αξιολόγηση σε Ε.Σ.Ο. και FIDE. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο xrimatoz@otenet.gr μέχρι τις 14 Ιουνίου και ώρα 21:00. Οι ενστάσεις εκδικάζονται από την τριμελή επιτροπή ενστάσεων της Τ.Ε.Δ. ΤΕΣΣΘ. Η ένσταση οφείλεται να υποβληθεί γραπτώς μέχρι μία ώρα μετά τη λήξη του γύρου στον Επικεφαλής Διαιτητή και τον Διευθυντή Αγώνων. Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 ευρώ (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ ΤΕΣΣΘ).

Για  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στον κο Χρήστο Τοζάρο (τηλ. 6980397777).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.