Άξιζε και πήρε το τρίποντο η Νίκη, 2-1 τον Θεσπρωτό με σκόρερ τον Ροχάνο

Δίκαιη επικράτηση για τη Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα της Football League με 2-1 επί του Θεσπρωτού. Ο Ροχάνο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο 61′ και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, ενώ στο τελευταίο τέταρτο λόγω της μείωσης από τον Νταλά Κόστα το τρίποντο ήρθε με άγχος, αλλά το άξιζαν απόλυτα οι παίκτες του Χοβέ, καθώς δεν κινδύνευσαν. Δυναμικό παρών στο γήπεδο της Νεάπολης και από τον κόσμο της Νίκης, που έκανε έδρα το νέο “σπίτι” της ομάδας.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Κ. Κυριακίδης, Παγώνης, Αλιατίδης, Βοσνιάδης ήταν με φορά από τα δεξιά στην άμυνα. Μοναδικός κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Μπαλάφας, με τους Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδη (εσωτερικοί επιθετικοί μέσοι) να είναι μπροστά του. Κρουθ (δεξιά) και Τσιώλης (αριστερά) βοηθούσαν από τα πλάγια τον Ροχάνο σε ένα 4-3-3 στην επίθεση και 4-1-4-1, όταν η ομάδα αμυνόταν.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επέλεξε τον Κωνσταντάκο στο τέρμα, τους Ευάγγελο Κωνσταντίνου και Βιγιαφάνε στα άκρα της άμυνας, με τους Σταυρίδη και Νόνη στόπερ. Ο Κολτσίδας ήταν ο κλασικός ανασταλτικός χαφ, με τους Ευθυμίου και Ραμίρεζ μπροστά του ως εσωτερικά χαφ, ενώ οι Γώγος και Βασίλης Κω ν/νου ήταν οι εξτρέμ. Τέλος ο Κολλάς ήταν ο κλασικός προωθημένος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 10’ ήρθε η πρώτη καλή φάση του ματς, με την κεφαλιά του Ροχάνο μετά τη σέντρα του Κρουθ από τ’ αριστερά να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 14’ ο Κρουθ τσίμπησε την μπάλα, με το πού πάτησε περιοχή, έπεσε στο έδαφος, αλλά ο ρέφερι Γιουματζίδης του έδωσε κίτρινη για θέατρο. Στο 22’ μετά από κόρνερ ο Μπαλάφας στην καρδιά της περιοχής, στόπαρε και τελείωσε τη φάση μ’ ένα ανάποδο ψαλίδι, που πέρασε πάνω από την εστία.

Η Νίκη από το 20λεπτο και μετά πίεσε πολύ, έμπαινε συνέχεια στην περιοχή του Θεσπρωτού, που αμυνόταν μαζικά, ενώ η μεγάλη φάση για τους κυανόλευκους ήρθε στο 40’. Ο Τσιώλης, που ήταν πολύ κινητικός και έπαιρνε πολλές προσπάθειες, έβγαλε κάθετα στην πλάτη της άμυνας για τον Ροχάνο, που έξω από τη μικρή περιοχή και πλάγια αριστερά σημάδεψε στην κλειστή γωνία του Κωνσταντάκου, αλλά αυτός με τα πόδια απέκρουσε σωτήρια. Η Νίκη είχε σουτ με τον Τσιώλη, που πήγε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ροχάνο έβγαλε από τον άξονα μετά από μονομαχία με τον Νόνη για τον Κρουθ, που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και θέλησε να σιγουρέψει το γκολ. Γι’ αυτό έσπασε παράλληλα στον Ροχάνο, εξουδετερώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, και ο δεύτερος με πλασέ σε κενή εστία, αλλά υπό πίεση έγραψε το 1-0 σε κατάλληλο σημείο.

Οι φάσεις στην επανάληψη

Μετά από δύο τελικές του Ροχάνο στην αρχή της επανάληψης (πλασέ στο 53’ εντός περιοχής, που μπλόκαρε ο Κωνσταντάκος και διαγώνιο σουτ από μέσα δεξιά, που πέρασε έξω από το απέναντι δοκάρι, κερδίζοντας στο σπριντ τους αμυντικούς του Θεσπρωτού στο 58’), τελικά ο ίδιος στο 61’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Νίκη. Μετά από μπαλιά προς το μέρος του από τον Αλιατίδη, έβαλε ωραία το σώμα του με αντίπαλο τον Νόνη και βγήκε στο τετ-τετ. Από κει και πέρα όλα ήταν εύκολα για έναν φορ της κλάσης του Ροχάνο, που πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ σε κενή εστία σημείωσε το 2-0.

Και ενώ όλα έμοιαζαν ιδανικά για τη Νίκη, ήρθε η μείωση του σκορ στο 75’ από τον Θεσπρωτό, για να φέρει προβληματισμό. Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο ματς με προβολή σε κενή εστία του Αργεντινού Ντάλα Κόστα, αφού η μπάλα πέρασε από τον Αποστολίδη μετά τη σέντρα του από τα δεξιά του Γώγου.

Κάποιοι παίκτες της Νίκης φαίνονταν κουρασμένοι, ο Χοβέ φρέσκαρε την ομάδα με Μπιτσάκο και Καπό και μέχρι το τέλος παρά την αγωνία οι γηπεδούχοι δεν κινδύνευσαν και πήραν το πολύτιμο τρίποντο.

ΝΙΚΗ Β.: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης, Παγώνης, Αλιατίδης, Βοσνιάδης, Μπαλάφας (76’ Μπιτσάκος), Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης, Κρουθ, Τσιώλης (87’ Λούκας Γκαρσία), Ροχάνο (79’ Καπός)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Ε. Κων/νου (41’ Γ. Καρβούνης), Βιγιαφάνε, Σταυρίδης, Νόνης, Κολτσίδας, Ευθυμίου (70’ Μπίκας), Ραμίρες, Γώγος, Β. Κων/νου, (62’ Νταλά Κόστα), Κολλάς

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.