Αυγενάκης: «Ακολουθούν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές/τριες εις βάρος προπονητών»

Νέα «βόμβα» έρχεται στον χώρο του Aθλητισμού σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι αναμένεται να ακολουθήσουν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες εις βάρος προπονητών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητικές συμπεριφορές που είχαν υποστεί από προπονητές τους το διάστημα από το 1985 έως και μετά το 2000 έχει τεθεί στο αρχείο, καθώς τα καταγγελλόμενα αδικήματα αφορούν πλημμελήματα και έχουν πλέον παραγραφεί, σύμφωνα και με δημοσιεύματα.

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε: «Το me too ξεκίνησε στην Ελλάδα από τον χώρο του αθλητισμού, από την τοποθέτηση της κυρίας Μπεκατώρου. Από εκεί υπήρξε ένα τσουνάμι εξελίξεων, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται και αναφέρομαι στις καταγγελίες 26 αθλητών και αθλητριών της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθούν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές/τριες εις βάρος ενεργών προπονητών. Εγώ σήμερα ενημερώνω την διοίκηση της Γυμναστικής Ομοσπονδίας ότι τις επόμενες μέρες θα θελήσω να τους συναντήσω να μου πουν τι ακριβώς έχουν κάνει, γιατί δεν φαίνεται οι κινήσεις τους να είναι ιδιαίτερα δυναμικές.

Είχε αποφανθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ότι τα θέματα έχουν κλείσει οριστικά και έχουν παραγραφεί, ωστόσο με νεότερα στοιχεία και περισσότερο εμπλουτισμένες πλεον καταγγελίες έφτασαν εκ μέρους μου σε δεύτερο χρόνο τόσο Υπουργείο Παιδείας, γιατί συζητάμε για προπονητές που είτε είναι σε σωματεία είτε σε Πανεπιστήμια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.