Αυγενάκης από τη Λάρισα: «Αναβαθμίζουμε εγκαταστάσεις και διεκδικούμε διοργανώσεις»

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε τον φίλο, όπως χαρακτήρισε, τον Λευτέρη Αυγενάκη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα, τονίζοντας ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού ήρθε στην πρώτη αθλητική περιφέρεια της χώρας!

«Χαιρόμαστε που γίνονται βήματα ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και συγχρονισμού του αθλητισμού με την εποχή μας. Ο Λευτέρης Αυγενάκης δείχνει ιδιαίτερο σεβασμό και ενδιαφέρον σε συλλόγους αλλά και σε γήπεδα και εγκαταστάσεις και είχαμε συζήτηση για την αναβάθμιση του Αλκαζάρ και του στίβου πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζουμε με τη στατική μελέτη που χρηματοδοτεί η ΓΓΑ μέσω του ΕΑΚ αλλά και για την αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν δίστασε παράλληλα να τονίσει ότι θα προχωρήσουν και άλλα έργα, από τη στιγμή που θα απελευθερωθούν κονδύλια, με τους Δήμους να εξασφαλίζουν χρήματα για άλλα έργα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Βάση στην αθλητική βιομηχανία

Από την άλλη, ο κ. Αυγενάκης στάθηκε στην αθλητική βιομηχανία που αναπτύσσεται, με βάση και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Προχωρούμε σε μία σειρά παρεμβάσεων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια. Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται και παραδίδονται στους πολίτες, στους αθλητές και στα ερασιτεχνικά σωματεία για να απολαύσουν και ν’ αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Για εμάς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός  – και συμφωνούμε απόλυτα με τον κο Αγοραστό – είναι η βάση του αθλητικού οικοδομήματος και όσο πιο σοβαρές και πιο ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις έχουμε, άλλο τόσο αναπτύσσεται ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός που αποτελεί τη βάση της αθλητικής πυραμίδας της χώρας» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης για να φτάσει και στο… ποδηλατοδρόμιο.

«Έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε και να διεκδικήσουμε διοργανώσεις που θα αναδείξουν την πολύ σοβαρή δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο περιφέρειας στο κομμάτι των αθλητικών υποδομών. Αλλά και αυτά που μπορούν να προκύψουν στη συνέχεια μέσα από τη συνεργασία που ήδη υπάρχει. Χάρηκα πάρα πολύ που έχει αναπτυχθεί και σε πιο ιδιαίτερους αθλητικούς τομείς. Για παράδειγμα το ποδηλατοδρόμιο και μπράβο, γιατί αγκαλιάζεται πολύ γρήγορα και πολύ έξυπνα ένας ιδιαίτερος αθλητικός τομέας, έχοντας έναν κορυφαίο ποδηλάτη στην Περιφέρειά σας. Από την άλλη και ο μηχανοκίνητος Αθλητισμός. Είναι δράσεις που ενισχύουν την αθλητική βιομηχανία. Η αντίληψη και ο τρόπος αξιοποίησης των χρημάτων σε επίπεδο Περιφέρειας είναι μοναδική και τα αποτελέσματα εμφανή», σημείωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.