Αυγενάκης: «Έρχεται αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο ως σχέδιο νόμου στη Βουλή»

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε για τον αθλητισμό και τις Ομοσπονδίες

«Σε κάποιες ομοσπονδίες το πουλόβερ ξετυλίχθηκε ολόκληρο και σε κάποιες άλλες το μισό…». Αυτό τόνισε μιλώντας χθες στην εφημερίδα Ελευθερία, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ για τις εκλογές στην Ομοσπονδία μπάσκετ είπε: «Υπάρχει ζήτημα επιβίωσης και εξέλιξης».

Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη έγινε όταν είπε σε ερώτηση που του τέθηκε, ότι σε ελάχιστες εβδομάδες έρχεται η αναδιάρθρωση κατηγοριών του ποδοσφαίρου ως σχέδιο νόμου στη Βουλή. Αναλυτικά δήλωσε: «Την πρότασή μας επίσημα την έχουμε καταθέσει, έχει έρθει ως σχέδιο νόμου και έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση. Αυτό είναι προιόν συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους. Με εκπροσώπους της Super League 2, της Football League, την ΕΠΟ και βέβαια το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Σε ελάχιστες εβδομάδες έρχεται το νομοσχέδιο στη Βουλή. Υπήρξε πρόσφατα μια διαφορετική πρόταση από κάποιους εμπλεκόμενους, θα κάνουμε μια συνάντηση μαζί τους αφού ζήτησαν συνάντηση, αλλά από εκεί και πέρα προέχει η δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα και με πολύ προσεχτικά βήματα θα προχωρήσουμε μπροστά».

Μέχρι τώρα έγιναν σε 45 Ομοσπονδίες εκλογές, αλλά όχι σε μια μεγάλη όπως είναι αυτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Ποια είναι η θέση σας; Πότε θα γίνουν εκλογές και που μπορεί να φτάσει η απερχόμενη διοίκηση;

«Είναι στενάχωρο να βλέπεις την δεύτερη μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας να ταλαιπωρείται και να έχει μπει σε μια απίστευτη δοκιμασία, που βεβαίως ταλαιπωρεί και στεναχωρεί χιλιάδες αθλητές, χιλιάδες παράγοντες, γονείς αλλά και πολλούς, μα πολλούς εμπλεκόμενους στην μπασκετική οικογένεια, που πέρα από το τι θα κάνουν στις εκλογές βλέπουν ότι υπάρχει ζήτημα επιβίωσης και εξέλιξης του μπάσκετ.

Η Πολιτεία είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να γίνουν εκλογές όπως έγιναν στις υπόλοιπες 45 Ομοσπονδίες με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικότητα. Θέλουμε να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες και στις υπόλοιπες πέντε Ομοσπονδίες που δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα. Από κει και πέρα θεωρώ ότι όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και ειδικά αυτοί που δημιουργούν προσχήματα να μην γίνουν εκλογές και ο νοών νοείτο.

Από κει και πέρα η Πολιτεία με τον ρόλο του εγγυητή της απόλυτης διαφάνειας, της σοβαρότητας, της δημοκρατικότητας, θα επιβλέψει όπως έγινε και με τις υπόλοιπες45 Ομοσπονδίες τις διαδικασίες ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό η μπασκετική οικογένεια σε ήρεμα νερά και να μπει στον δρόμο του το εξαιρετικό αυτό άθλημα που χάρισε επιτυχίες και μεγάλες στιγμές».

Τελικά υπήρξε άνεμος ανανέωσης στις Ομοσπονδίες…

«Τα νούμερα μιλούν και όταν μιλούν τα νούμερα κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό. Όταν έχουμε 83% στις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες ανανέωση σε θέσεις προέδρου και αυτά μόνο στις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες και αντίστοιχα είναι τα ποσοστά σε παραολυμπιακές και μη ολυμπιακές. Όταν έχουμε 57 ολυμπιονίκες που συμμετέχουν στις διοικήσεις, φυσικά για πρώτη φορά συμμετέχουν στις διοικήσεις και εκπρόσωποι αθλητών, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μόνο χαρά μας δίνει αυτή η εξέλιξη.

Πετύχαμε μεγάλη ανανέωση, σε κάποιες Ομοσπονδίες το πουλόβερ ξετυλίχθηκε ολόκληρο και σε κάποιες άλλες το μισό. Εδώ είμαστε για να δουλέψουμε με όλες τις διοικήσεις χωρίς καμία διάκριση, οι εκλογές πέρασαν και έχουν ευθύνη αυτοί που έχουν εκλεγεί να πάνε μπροστά το άθλημα.

Το Υπουργείο Αθλητισμού και η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι θα στηρίξει τον αθλητισμό συνολικά, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ιδιαιτέρως και γι’ αυτό τον λόγο με πολύ σωστό βηματισμό θα κινηθούμε για την επανεκκίνηση στου αθλητισμού μετά την ιδιαίτερα θετική σημερινή εξέλιξη που ήταν η έγκριση του πλάνου του αθλητισμού από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, μετά την πολύ καλή προετοιμασία που είχαμε κάνει τις προηγούμενες μέρες.

Θεωρώ ότι σε μερικές εβδομάδες όλα αυτά που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο θα είναι παρελθόν και θα ξαναέρθει το χαμόγελο στα χείλη των αθλητών, των παραγόντων των νέων και ελπίζω πολύ σύντομα και των φιλάθλων που διακαώς επιθυμούν να βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου των ομάδων τους.

Όμως βήμα-βήμα, όλα θα πάνε καλά όταν σεβόμαστε τους κανόνες, τα πρωτόκολλα και φυσικά αντιμετωπίζουμε με πολύ σοβαρότητα την πανδημία που ακόμα δεν έφυγε… Έχει δρόμο ακόμα αλλά είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε το τελευταίο στάδιο, να τελειώσει μια και καλή αυτή η ιστορία».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, Σωτήρης Κέλλας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.