Aυγενάκης: «Θα στηρίξουμε τη διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Στίβου»

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του έτους 2027.

«Ασυζητητί, η Πολιτεία θα υποστηρίξει τη διοργάνωση ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος, σε συνεργασία με την ομοσπονδία και με τους κορυφαίους αθλητές μας, που και εκείνοι έχουν μια δύναμη επιρροής σε όλη αυτήν την υπερπροσπάθεια που πρέπει να γίνει από τη χώρα» ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης. «Έχω ακούσει τις δηλώσεις, παροτρύνσεις και προτάσεις των μεγάλων και κορυφαίων αθλητών μας. Εμείς δεν μένουμε αμέτοχοι, σηκώνουμε το γάντι και βεβαίως εφόσον η ίδια η ομοσπονδία συμφωνήσει, να δουλέψουμε από κοινού ώστε να διεκδικήσουμε ως χώρα μια μεγάλη, παγκόσμια στιβική διοργάνωση, η οποία θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον στίβο συνολικά, αλλά θα μας δώσει και ένα κίνητρο να δημιουργήσουμε τις ανάλογες και πιο σύγχρονες ακόμα, αθλητικές εγκαταστάσεις» σημείωσε.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι για την πολιτική ηγεσία ο στόχος των μεγάλων διοργανώσεων είναι πρωταρχικός. «Η εξωστρέφεια αποτελεί διαρκή επιδίωξη και το έχουμε αποδείξει. Το αποδείξαμε με το Ράλι «Ακρόπολις», δειλά ξεκινήσαμε και καταφέραμε να έχουμε δύο πολύ πετυχημένες διοργανώσεις μηχανοκίνητου Αθλητισμού και επίσης ακολούθησε ο ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας και ετοιμάζουμε τον δεύτερο κατά σειρά, μπιτς χάντμπολ και άλλες διοργανώσεις. Επαναλαμβάνω λοιπόν, όσο πιο ξεκάθαρα πως είμαστε υπέρ της διοργάνωσης μεγάλων στιβικών διοργανώσεων. Ασυζητητί, η Πολιτεία θα υποστηρίξει την διεξαγωγή ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Sportfeed.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.