Αυγενάκης: «Την τελευταία τριετία έχουν δοθεί 303 εκ. ευρώ στον αθλητισμό»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023 και ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε μία καταγραφή των πεπραγμένων του έως τώρα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μεταξύ άλλων τόνισε πως επί των ημερών του έχουν δοθεί 303 εκ. ευρώ. Επίσης, έκανε λόγο για άλματα προόδου.

Αρχικά είπε: «Συμπληρώνουμε 3,5 χρόνια με επίκεντρο την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών μας εγκαταστάσεων προς όφελος των αθλητών και των αθλουμένων, αλλά και την προώθηση των Αξιών του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

Μια πολύ δουλειά που πλέον αποδίδει καρπούς και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, όχι μόνο στην αθλητική οικογένεια, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και αναφέρθηκε επιγραμματικά στην πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων της εθνικής πολιτικής για τον αθλητισμό, στις καίριες μεταρρυθμίσεις και δράσεις, που έχουν μετασχηματίσει το αθλητικό οικοδόμημα και το κοινωνικό του αποτύπωμα.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «την τελευταία 3ετία έχουν δοθεί 303 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό, τα περισσότερα που έχουν δοθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια», μέσω και της θέσπισης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης όλου του αθλητισμού από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, αλλά και των Έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας με προτεραιότητα στην αξιοποίηση –επιτέλους- των Ολυμπιακών Ακινήτων, του Ολυμπιακού πλούτου της Ελλάδας.

Επισήμανε, επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ότι όλα αυτά τα ζωτικά αναπτυξιακά έργα «δεν θα μπορούσαν να έχουν υλοποιηθεί δίχως τη συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα και τις αθλητικές Ομοσπονδίες. Και θέλω να το επισημάνω αυτό! Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι σημαντικό στοιχείο του Προϋπολογισμού είναι να μπορεί να λειτουργεί αναπτυξιακά και να δημιουργεί συνέργειες για την προσέλκυση επενδύσεων, τη χρηματοδότηση έργων και την αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων που μαράζωναν».

Και κατέληξε ο Λευτέρης Αυγενάκης: «Μπορούμε να μιλάμε για επίτευγμα, που η ελληνική κοινωνία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας, στέκεται όρθιος και σχεδιάζει με αισιοδοξία το αύριο. Μπορούμε να μιλάμε για άλματα προόδου στο αθλητικό γίγνεσθαι. Το αναγνωρίζουν όλοι. Πλην -βεβαίως- όσων τα συμφέροντα θίγονται. Όμως η αναγνώριση των σημερινών επιτευγμάτων θα έπρεπε να είναι αναμφισβήτητη. Δεν είναι ζήτημα υποκειμενικό, ούτε είναι ζήτημα γνώμης. Είναι ζήτημα πραγματικών δεδομένων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.