Αυστραλιανό Open: Επική πρόκριση Τσιτσιπά στα ημιτελικά

Το καλύτερό του παιχνίδι, μέχρι τώρα στην Αυστραλία, έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ξεπέρασε στα τρία σετ το δύσκολο εμπόδιο του Γιάνικ Σίνερ, επιστρέφοντας για 3η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού open.

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής, επιβλήθηκε καθολικά του Top10 αντιπάλου του και με 6-3, 6-4, 6-2 επί του νεαρού Ιταλού, προκρίθηκε στους «4» καλύτερους του πρώτου Major της χρονιάς.

Συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, προσηλωμένος σε κάθε πόντο και με φουλ επιθετικό προσανατολισμό, ο Στέφανος εξουδετέρωσε καθολικά τον Γιάνικ Σίνερ και τον περιόρισε σε παθητικό ρόλο, κυριαρχόντας σε κάθε σετ του 20χρονου Ιταλού. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Σίνερ δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία για break σε ολόκληρο το ματς!

Από το ξεκίνημα του ματς στη Rod Laver Arena, ο Στέφανος έδειξε τις προθέσεις του και το  break στο πρώτο service game του Σίνερ (2-0), ήταν αρκετό για να του δώσει το προβάδισμα στο σκορ, παρουσιάζοντας μεγάλη σταθερότητα στο δικό του σερβίς.

Συνεχίζοντας με τένις πρωτοβουλίας, ο Τσιτσιπάς ευτύχησε να πετύχει ένα ακόμη γρήγορο break στο 3ο game (2-1) του 2ου σετ, γεγονός που του έδωσε επιπλέον αυτοπεποίθηση και ελευθερία κινήσεων. Ο Έλληνας τενίστας δεν πτοήθηκε ούτε από την 15λεπτη διακοπή στο ξεκίνημα του σετ, προκειμένου να κλείσει η οροφή λόγω βροχής. Διατηρώντας εύκολα το προβάδισμα μέχρι το τέλος, ο 22χρονος πρωταθλητής μας έφτασε στο 2-0 σετ, βάζοντας γερές βάσεις για την τελική επικράτηση.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν και το 3ο σετ της αναμέτρησης, ειδικά μετά τα δύο σερί breaks (2-1, 4-1) του Τσιτσιπά ο οποίος συνέχισε να κινείται πολύ γρήγορα στο court, να παίρνει τη μπάλα στο ανέβασμα και να κλέβει χρόνο αντίδρασης από τον Σίνερ.

Με τη συμπλήρωση μόλις 2 ωρών και 6 λεπτών αγώνα, ο Τσιτσιπάς σάλπαρε για τα ημιτελικά του Australian Open και βρίσκεται δύο νίκες μακριά από τον παρθενικό του τίτλο σε Grand Slam.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.