Αυτοκτόνησε πρώην προπονητής στις ΗΠΑ, κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ στην γυμναστική Τζον Γκέντερτ, βάζοντας με τον τραγικό αυτό τρόπο ένα τέλος στο μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που ταλανίζει εδώ και μερικά χρόνια την χώρα.

Ο Γκέντερντ εμπλέκεται στο σκάνδαλο της υπόθεσης Νασάρ, του γιατρού της εθνικής ομάδας που καταδικάστηκε σε 300 χρόνια φυλάκισης για την κακοποίηση πάνω των 250 κοριτσιών της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ. Ο Γκέντερντ, προπονητής της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ το 2020, λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, είχε ενημερωθεί πως βρέθηκε ένοχος για 24 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων trafficking και σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ άλλων.

«Το γραφείο μου έχει ενημερωθεί ότι το πτώμα του Τζον Γκέντερντ βρέθηκε αργά το απόγευμα, αφού αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του. Αυτό είναι ένα τραγικό τέλος σε μια τραγική ιστορία για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ, κάνοντας γνωστό τον θάνατο του 63χρονου γυμναστή.

Πριν ανακοινωθούν οι κατηγορίες, ο Γκέντερτ ήταν ενήμερος και είχε συμφωνήσει να παραδοθεί στο γραφείο του σερίφη. Δεν εμφανίστηκε ποτέ ωστόσο, όπως αναφέρει το NBC. Οταν έγιναν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, οι αρχές τον βρήκαν νεκρό και ο κατηγορούμενος φέρεται να έβαλε τέλος ο ίδιος στη ζωή του.

Ο Γκέντερτ όπως και ο Νασάρ, κατηγορήθηκε πως «χρησιμοποίησε βία, απάτη και εξαναγκασμό εναντίον των νεαρών αθλητριών που ήρθαν σε αυτόν για προπόνηση γυμναστικής και για οικονομικό όφελος σε αυτόν. Τα θύματα υπέφεραν στα χέρια του από διαταραγμένη κατανάλωση όπως βουλιμία και ανορεξία, έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμό, ενώ αναγκάζονταν να εκτελούν ασκήσεις ακόμη και όταν τραυματίζοντας, ενώ βίωσαν ακραία συναισθηματική κακοποίηση και σωματική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης», όπως αναφέρει το γραφείο της Γενικής Εισαγγελέας του Μίσιγκαν.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.