Αυτοπεριορισμός για τα  παιδιά ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Βόλου λόγω κορωνοϊού

Μετά από κρούσμα που αφορά σε γυμναστή -προπονητή

Το ένα από τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο στην πόλη του Βόλου, αφορά γυμναστή-προπονητή ποδοσφαιρικής ακαδημίας  της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, με τους υπεύθυνους αυτής να ενημερώνονται από την πρώτη στιγμή που υπήρχαν υποψίες και συμπτώματα στην περίπτωσή του.

Όπως αναφέρουν στο «Μagnesiasports» οι υπεύθυνοι της ακαδημίας ποδοσφαίρου, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχει περίπτωση ύποπτου κρούσματος ενημερώθηκαν οι οικογένειες και των 318 μελών-αθλητών της ακαδημίας και από εκεί και πέρα η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ ήρθαν σε επικοινωνία μαζί τους, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να παραλάβουν λίστες τα ονόματα των παιδιών που προπονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες υπό τις οδηγίες του γυμναστή  (περίπου 45 παιδιά), και από κει και πέρα να ακολουθηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης και να δοθούν οι ανάλογες συμβουλές στα ίδια τα παιδιά και κυρίως στους γονείς τους.

Άμεσα εξάλλου οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ακαδημίας αποφάσισαν τη διακοπή των προπονήσεων για όλα τα τμήματα προκειμένου να μην υπάρξει καμία ανησυχία και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των τμημάτων, οι συμμετέχοντες σ’ αυτές τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που πηγάζουν από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Έτσι οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι δεν έχει γίνει διασπορά του κορωνοϊού σε παιδιά, ενώ μέχρι σήμερα το απόγευμα τουλάχιστον δεν είχε δοθεί οδηγία από τον ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή τεστ εξέτασης. Αυτό που προκρίθηκε ως πρώτο μέτρο ήταν ο αυτοπεριορισμός των παιδιών για μία τουλάχιστον εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλους της αρμόδιας επιτροπής, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, με τον οποίο ήρθε σε επαφή το «Magnesiasports», για το όλο θέμα έχει ενημερωθεί και ο επικεφαλής της επιτροπής, Σωτήρης Τσιόδρας, που έδωσε σχετικές οδηγίες για την υπόθεση, εκφράζοντας παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι επαφές του γυμναστή-προπονητή είναι χαμηλής επικινδυνότητας, από τη στιγμή που τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στις προπονήσεις.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.