Μπακάλης: Χτίζουμε νοοτροπία νικητή

Στην πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ρήγα Φεραίο και τον Ολυμπιακό Βόλου, ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Λάκης Μπακάλης. “Ευχαριστώ διοικούντες και κόσμο του Ρήγα για τη σημερινή τιμή, έχω δώσει τη μισή μου ζωή σε αυτήν την ομάδα”, ήταν η αναφορά του, σχετικά με τη βράβευση που του έγινε πριν την έναρξη του αγώνα, από τους ιθύνοντες της ομάδας του Βελεστίνου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Ευχαριστώ τη διοίκηση του Ρήγα Φεραίου και τον κόσμο του Βελεστίνου για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν σήμερα. Έχω δώσει τη μισή μου ζωή σε αυτήν την ομάδα. Ευχαριστώ τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου που ήρθαν ξανά να μας υποστηρίξουν σήμερα, σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. Αισθάνθηκα ιδιαίτερα άβολα, μπορώ να πω, σήμερα. Δε θα ήθελα ποτέ να είμαι αντίπαλος του Ρήγα σε αυτό το γήπεδο και να τον κερδίσω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως. Μου μένουν οι όμορφες στιγμές που πέρασα εδώ μέσα. Σήμερα η τιμή που μου έγινε, ήταν κάτι το πολύ ξεχωριστό για μένα.

Αγωνιστικά, ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, κάναμε το δικό μας παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά. Σαν παιχνίδι, γενικά, το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις. Ένα ντέρμπι με τα όλα του. Ξέραμε ότι θα βρούμε ένα Ρήγα δυνατό κι ανταγωνιστικό και ότι καμία ομάδα δεν περνά εύκολα από το Βελεστίνο. Ειδικά αυτό, το γνωρίζω, εγώ προσωπικά, καλύτερα απ’ όλους. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς, με ένα ακόμα γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ρήγας δυνάμωσε, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατός, πιο αποφασιστικός. Νομίζω πως διαχειριστήκαμε σωστά το ματς, δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα κι ήμασταν πάλι ανταγωνιστική. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε και, μέσω αυτών των τριπόντων, χτίζουμε νοοτροπία νικητή. Θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς, θα τους χρειαστούμε για τη συνέχεια. Δεν έχουμε “μαγικό ραβδί”, δεν υπάρχει η υπομονή, καθώς χρειαζόμαστε επειγόντως βαθμούς, αλλά πιστεύω ότι στη συνέχεια θα είμαστε πολύ καλύτεροι.

Καλή συνέχεια και στον Ρήγα, καλή δύναμη σε αυτήν την ομάδα. Ξέρει να μάχεται και θα παλέψει μέχρι το τέλος”.

Για το αν ήταν θέμα τακτικής η οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού Βόλου στο δεύτερο ημίχρονο:

“Όχι, δεν ήταν θέμα τακτικής. Εμείς θέλαμε να πιέσουμε μπροστά, για να μην κινδυνέψουμε και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Απλά, το παιχνίδι του Ρήγα ήταν άμεσο, δεν άλλαζε την μπάλα με υπομονή στη μεσαία γραμμή. Γέμιζε την μπάλα από την άμυνά του στην επίθεση. Κάποιες φορές δε βγήκαμε πρώτοι στην μπάλα και δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα. Εμείς θέλαμε να πιέσουμε μπροστά μέχρι το τέλος και το κάναμε”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.