Μπακάλης: «Η διάθεση των παικτών κι η δουλειά τα μυστικά της επιτυχίας μας»

Πως η διάθεση των ποδοσφαιριστών του, σε συνδυασμό με τη συνεχή δουλειά στο γήπεδο, είναι το μυστικό της επιτυχίας για την ομάδα του, τόνισε σε δηλώσεις του ο προπονητής του Θησέα Αγριάς, Λάκης Μπακάλης. Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Clasico» του Βόλος 9.86 ο Βελεστινιώτης τεχνικός μίλησε:

Για το αν είναι αρκετοί για την αποφυγή του υποβιβασμού οι 31 βαθμοί που έχει ο Θησέας:

«Φαντάζομαι ότι χρειάζονται κι άλλοι, αλλά δεν ξέρουμε, γιατί τώρα έχουν και τα μεταξύ τους παιχνίδια οι ομάδες που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού κι έχουν ένα δύσκολο σχετικά πρόγραμμα. Βοήθησε πολύ το διπλό του Φωκικού επί του Μακρυχωρίου, προκειμένου να μη φτάσει ο συντελεστής στους 35 βαθμούς».

Για το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν:

«Η δική μου εκτίμηση είναι πως οι πέντε ομάδες που είναι αυτήν τη στιγμή κάτω από τη ζώνη, θα υποβιβαστούν. Ο Πιερικός θα μείνει, έχει καλύτερη ομάδα από τις άλλες, είναι όνομα στην κατηγορία κι αν χρειαστεί, είναι ικανός να κάνει τα πάντα, για να μείνει στην κατηγορία».

Για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Οικονόμο εκτός έδρας:

«Ήταν ένα εκτός έδρας παιχνίδι, σε ένα μικρό γήπεδο. Ο Οικονόμος είναι μία ομάδα αρκετά καλή, ειδικά εκτός έδρας, έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και καλά ταλέντα. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και στην έδρα της, άσχετα που δεν κερδίζει εύκολα σε αυτήν. Σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού που φαινόταν πως μπορούμε να κάνουμε γκολ, ο Οικονόμος μας πίεσε και μας δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις κι ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει το παιχνίδι. Χάσαμε κι εμείς ευκαιρίες, ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Κι εμείς θα μπορούσαμε να τον πάρουμε. Υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία στο τέλος, όταν βγαίνει ο Κοτζαθανάσης μόνος του με τον τερματοφύλακα, “σπάει” για σιγουριά στον Ζάχο, ο οποίος πάει να το κάνει α λα Μέσι και να “σκάψει” την μπάλα. Ο τερματοφύλακας είναι γονατισμένος κι ανοίγει τα χέρια, όπως όλοι οι σύγχρονοι τερματοφύλακες, σαν τον Νόιερ, και χτυπά στο στήθος του η μπάλα».

Για το γεγονός πως ο Θησέας έβγαλε αντίδραση, μετά το γκολ που δέχτηκε στην Τσαριτσάνη, ισοφαρίζοντας:

«Υπήρχε άμεση αντίδραση, είναι από τις λίγες φορές. Δεν το έχουμε κάνει συχνά φέτος, ενώ όταν βάζουμε εμείς πρώτοι γκολ, το “κλειδώνουμε”. Είμαστε μία πειθαρχημένη ομάδα, πιστεύω, διαχειριζόμαστε σωστά καταστάσεις, ξέρουμε τι ζητάμε σαν ομάδα και βγάζουμε αυτό που μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο».

Για το πώς διαχειρίζεται το μικρό ρόστερ του Θησέα, με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και τις τιμωρίες:

«Πιστεύω πως αυτό λύνεται με τη διάθεση των παιδιών και τη δουλειά. Μαζί δουλεύουμε καθημερινά με τα παιδιά. Μέχρι τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο φτιάξαμε μία ομάδα αρκετά καλή, με τους παίκτες που είχαμε στη διάθεσή μας. Από ‘κει και πέρα, οι σοβαροί τραυματισμοί μας χάλασαν την ομάδα. Τα προβλήματα που είχαμε, λύθηκαν με 5-6 καινούρια παιδιά και βγάζουμε αυτό που μπορούμε. Το μυστικό, όπως είπα, είναι η διάθεση κι η δουλειά και πιστεύω πως τα καταφέρνουμε. Θέλω να το πω και στα αποδυτήρια στα παιδιά πως με διαφορετικούς παίκτες στη συνέχεια τα καταφέραμε να είμαστε μία καλή, σοβαρή ομάδα».

Για το ότι ο Θησέας πήρε όλα τα ματς που ήταν στα μέτρα του:

“Ναι, το έχουμε κάνει, πιστεύω. Τα πήραμε, γιατί ήμασταν σοβαροί ως ομάδα και ξέραμε και τι ζητούσαμε αγωνιστικά. Δηλαδή, με αυτό που είχαμε, με αυτό που μπορούσαμε και πορευόμασταν, ό,τι όπλα είχαμε τα χρησιμοποιήσαμε και νομίζω πως τα χρησιμοποιήσαμε σωστά».

Για τον προσεχή αγώνα με τα Μετέωρα στην Αγριά:

«Τα Μετέωρα δεν έχουν κίνητρο αγωνιστικό, αυτήν τη στιγμή κι ίσως είναι πιο χαλαρή και πιο αδιάφορη ομάδα. Είναι, όμως, μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία βγάζει μέσα στο γήπεδο καλά πράγματα. Ποιοτικά είναι από τις καλύτερες, το έχετε δει κι εσείς στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τη Νίκη. Πρέπει εμείς να υπερβάλουμε εαυτόν, να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας, γιατί τα Μετέωρα είναι μία ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται καλά το αγωνιστικό της κομμάτι, έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες κι έχει το πλεονέκτημα ότι σκοράρει πολύ εύκολα.

Από ‘κει και πέρα, εμείς ως ομάδα, το σημαντικότερό μας πρόβλημα είναι αυτό του Γιαουπλάρι, ο οποίος έχει κάρτες. Πιστεύω ότι με το ανάλογο πάθος, τη δύναμη και την έδρα που έχουμε, στην οποία ξέρουμε να στεκόμαστε πολύ καλά, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν θα παραμείνει και του χρόνου στην τεχνική ηγεσία του Θησέα:

«Να τελειώσει πρώτα η χρονιά, δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα είναι τα πράγματα στον Θησέα του χρόνου. Δεν έχει γίνει καν συζήτηση, δεν το έχουμε ακόμα στο μυαλό μας. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε, λύνουμε τα καθημερινά προβλήματα και τρέχουμε. Έχουμε προβλήματα γηπεδικά, τρέχουμε παντού να κάνουμε προπονήσεις, δε μας μένει χρόνος να σκεφτούμε το μέλλον. Προβληματιζόμαστε για το παιχνίδι κάθε Κυριακής, έχουμε άλλα στο μυαλό μας».

Για την αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Η αναδιάρθρωση δεν είναι καθόλου δίκαιη. Τελειώνει το πρωτάθλημα, δεν ξέρει κάθε ομάδα τι θα κάνει και πού θα παίξει. Οι συγκεκριμένοι κύριοι βγάζουν προκηρύξεις, βάζουν ομάδες και ξοδεύονται, σπαταλώνται εκατομμύρια και δε σέβονται κανέναν και τίποτα. Είναι άδικο πέρα για πέρα κι ειδικά στην παρούσα φάση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.