Μπάσκετ: Στέψη στο ΟΑΚΑ ή παράταση στην αγωνία;

Ίσως το πιο κρίσιμο ματς της μέχρι τώρα σειράς των τελικών των play off της Α1 μπάσκετ είναι το αποψινό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ (21:00, Novasports).
Η ομάδα που «καίγεται» για τη νίκη είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς μόνο με το ροζ φύλο αγώνα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο ΣΕΦ, το βράδυ της Κυριακής.
Σε διαφορετική περίπτωση ο Ολυμπιακός θα στεφθεί πρωταθλητής για τρίτη σερί σεζόν και δεύτερη μέσα στο «σπίτι» του αντιπάλου του, καθώς προηγείται ήδη με 2-1 στη σειρά κι ακόμη κι αν ηττηθεί θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να πανηγυρίσει στη δική του έδρα μετά από τρία 24ωρα.
Το σημερινό ντέρμπι θα διεξαχθεί στη… σκιά των γεγονότων που ακολούθησαν τον τρίτο τελικό. Οι «πράσινοι» εξέφρασαν φρικτά παράπονα για τη διαιτησία και κατήγγειλαν τον τραυματισμό μέλους του προπονητικού τιμ από φωτοβολίδα ευθείας βολής (όπως υποστήριξαν), ενώ οι Πειραιώτες με επιστολή τους προς την Πολιτεία ζήτησαν την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τα «εμπρηστικά», όπως ισχυρίστηκαν, ποσταρίσματα του στο διαδίκτυο μετά τον 3ο τελικό του ΣΕΦ.
Η τιμωρία που επιβλήθηκε στους Πειραιώτες με αποκλεισμό της έδρας τους για μία αγωνιστική δεν τους στοιχίζει ουσιαστικά τίποτα, καθώς έχει ισχύ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο κι αν χρειαστεί 5ος τελικός αυτός θα διεξαχθεί κανονικά με γεμάτο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Προβλήματα υπάρχουν και για τις δύο ομάδες. Ο Γιάννης Μπουρούσης παρότι ακολούθησε μέρος της χθεσινής τελευταίας προπόνησης δεν είναι 100% έτοιμος και η συμμετοχή του στο μεγάλο ματς θα αποφασιστεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε χθες και ο Δ. Γιαννακόπουλος, που παρακολούθησε την προπόνηση.
Στον Ολυμπιακό οι Κώστας Παπανικολάου και Ερικ Γκριν προέρχονται από ενοχλήσεις στη μέση και στο πόδι αντίστοιχα, ωστόσο, χθες προπονήθηκαν κανονικά και είναι «ετοιμοπόλεμοι».
*Διαιτητές του τέταρτου τελικού θα είναι οι Αναστόπουλος, Πουρσανίδης, Ανδρικόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.