Μπάσκετ: Υποβιβάστηκε ο Απόλλων Πατρών, το απόλυτο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός

Στην Α2 θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Απόλλων Πατρών, παρά τη νίκη του με 72-61 επί του Λαυρίου στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ.

Μετά τη Δόξα Λευκάδας που είχε υποβιβαστεί μαθηματικά, η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τους νησιώτες στην αμέσως μικρότερη κατηγορία θα είναι ο Απόλλων Πατρών. Οι «Αχαιοί» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στο συγκρότημα των Μεσογείων, αλλά ήθελαν ήττα του Κόροιβου από τον Προμηθέα στην Αμαλιάδα, κάτι που δε συνέβη.

Ο Κόροιβος επικράτησε δύσκολα των Πατρινών με 66-62, αλλά η διαφορά δεν είχε καμία σημασία καθώς η πελοποννησιακή ομάδα εξασφάλισε την παραμονή της την τελευταία αγωνιστική.

Το Ρέθυμνο δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, την οποία νίκησε εκτός έδρας με 80-67 και τερμάτισε στην 6η θέση.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την… υποχρέωση απέναντι στην Κύμη, συντρίβοντας το συγκρότημα από την Εύβοια με 93-45 στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες εξασφάλισαν και τυπικά την πρωτιά της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στις σειρές των play off, οπότε, πλέον, επικεντρώνονται στις μεγάλες μάχες που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα με την Αναντολού Εφές, για τα play off της Euroleague.

Στην έβδομη θέση της κανονικής περιόδου της Α1 κατετάγη ο Κολοσσός Ρόδου, που στα play off θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο. Οι νησιώτες συνέτριψαν με 73-53 τα Τρίκαλα στη Ρόδο φτάνοντας τις 13 νίκες σε 26 παιχνίδια.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς ο Άρης επιβλήθηκε με 81-77 της ΑΕΚ στο «Αλεξάνδρειο» και περιμένει ήττα του ΠΑΟΚ στο εν εξελίξει ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑΣ για να κατακτήσει και μαθηματικά την 4η θέση. Χωρίς άγχος αγωνίστηκε η αθηναϊκή ομάδα, που είχε ήδη εξασφαλίσει την 3η θέση εδώ κι αρκετό καιρό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.