Υποβιβασμός στην πρώτη τοπική κατηγορία για τη Νίκη

Δεν κατάφερε η Νίκη να πάρει το διπλό απέναντι στη Σιάτιστα και η ιστορία της θα γράψει τον υποβιβασμό της στην τοπική κατηγορία μετά από δέκα χρόνια… Οι κυανόλευκοι έκαναν τεράστια προσπάθεια στην Κοζάνη για την τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, έχοντας στο πλευρό τους και 40 περίπου φιλάθλους τους, όμως δυστυχώς γνώρισαν την ήττα με 82-60. Έτσι παρά τη μεγάλη και ηρωική προσπάθεια που κατέβαλλαν όλη τη σεζόν οι παίκτες της Νίκης, δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν στο τέλος. Το μυαλό όλων πηγαίνει στο αδικοχαμένο παιχνίδι με την Κοζάνη, λόγω έλλειψης γιατρού… Όλα θα ήταν διαφορετικά αν εκείνο το παιχνίδι δεν είχε χαθεί.
Οι παίκτες του Σπύρου Στρατίκη είχαν δύο κακά πρώτα δεκάλεπτα. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 19 πόντους, όμως οι κυανόλευκοι κατάφεραν να επιστρέψουν και να μειώσουν στους τέσσερις στην τρίτη περίοδο. Δυστυχώς όμως δεν άντεξαν…
Να σημειωθεί ότι στη δεύτερη περίοδο τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο ο Παναγιώτης Τσώλης και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στη συνέχεια. Εκτός από την αστοχία και το άγχος της, η Νίκη έχασε κι έναν από τους ηγέτες της στον «τελικό» της σεζόν… Επίσης στην τέταρτη περίοδο τραυματίστηκε ο Τζίνης και αποσύρθηκε στον πάγκο. Όλα πήγαν στραβά για τους κυανόλευκους στο τελευταίο τους παιχνίδι.
Άσχημο ξεκίνημα για τη Νίκη
Το ματς ξεκίνησε με δέκα λεπτά καθυστέρηση στο κατάμεστο γήπεδο της Σιάτιστας. Οι Κοζανίτες προηγήθηκαν με 4-0 με το ξεκίνημα, με δύο εύκολα σχετικά καλάθια, αλλά η Νίκη με ένα σερί 6-0 κατάφερε να περάσει μπροστά. Με τρίποντο οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά, αλλά με ένα παλληκαρήσιο καλάθι του Φώτη Τάσσου, η Νίκη πήρε ξανά προβάδισμα με 8-7. Με τέσσερις πόντους σερί η Σιάτιστα προηγήθηκε με 12-8 στη συνέχεια ενώ πήραν και προβάδισμα οκτώ πόντων (16-8). Με καλάθι του Τάσσου η Νίκη μείωσε, αλλά πολύ γρήγορα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +11.

Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους κυανόλευκους με 21-11 πίσω στο σκορ, σε μία περίοδο που εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Με τρίποντο του Τοκατλίδη οι κυανόλευκοι πήραν ανάσα στη δεύτερη περίοδο, ενώ στη συνέχεια με τρίποντο του Λευτέρη Κατσαλή μείωσαν στους έξι (24-18). Πάλι όμως με ένα σερί 8-0 η Σιάτιστα πήρε πίσω τη χαμένη διαφορά και πρώτη φορά μάλιστα την εκτόξευσε στους 14 (32-18). Ο Τοκατλίδης την έφερε με δίποντο στους 12.

Ο Παναγιώτης Τσώλης τραυματίστηκε στο γόνατο και ενδέχεται μάλιστα να είναι σοβαρός ο τραυματισμός του, στη δεύτερη περίοδο. Αποσύρθηκε στον πάγκο και η Σιάτιστα εκμεταλλευόμενη το άγχος και την κακή ψυχολογία της Νίκης, πέρασε με 16 πόντους μπροστά, 44-28 στο ημίχρονο, ενώ η μέγιστη διαφορά είχε αγγίξει τους 19 λίγο νωρίτερα. Επιθετικά οι προσπάθειες των φιλοξενουμένων δεν ήταν καλές φανερώνοντας το άγχος των παικτών της Νίκης.
Επέστρεψε αλλά… δεν άντεξε
Τους δεκαοκτώ πόντους έφτασε πάλι η διαφορά με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως με ένα σερί 8-0 η Νίκη κατέβασε τη διαφορά στους 10 με τον Φώτη Τάσσο να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και να αφήνει την μπάλα στο καλάθι των γηπεδούχων. Ο σέντερ της Βολιώτικης ομάδας ήταν και αυτός που έριξε τη διαφορά μετά από πολύ ώρα σε μονοψήφιο αριθμό και στους εννιά. Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Τάσσος με εκπληκτική πάσα βρήκε τον Βλήτσιο και εκείνος τελείωσε τη φάση μειώνοντας σε 47-40! Η Νίκη επέστρεψε στο ματς και έδειχνε ότι είναι ζωντανή ακόμη και χωρίς τον Τσώλη. Ο Τσαούσης με δίποντο έδωσε ξανά ανάσα στην ομάδα του, αλλά ο Τζίνης απάντησε άμεσα.
Ο Τάσσος έδειχνε να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του και με δικές του ατομικές προσπάθειες η Νίκη δεν άφηνε τη Σιάτιστα να ξεφύγει. Ο Τζίνης με εύστοχο τρίποντο κατέβασε τη διαφορά στους τέσσερις (53-49). Η Νίκη είχε επιστρέψει για τα καλά στο ματς και μπορούσε πάλι να ελπίζει. Τελικά η διαφορά έκλεισε στους εννιά για τους γηπεδούχους για το τρίτο δεκάλεπτο (57-49).
Ο Κατσαλής με τρίποντο με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου με τρίποντο έκανε το 57-52. Κι όμως η Σιάτιστα με ένα σερί 5-0 έφερε τη διαφορά ξανά στους 10 (64-54)… Στα 6.34 πριν το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι ανέβασαν στους δώδεκα το προβάδισμα τους.
Από κει και πέρα η Νίκη δεν έδειξε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς. Χωρίς τους τραυματίες Τζίνη και Τσώλη και με τον Κέτουλα στον πάγκο με πέντε φάουλ, οι ελπίδες είχαν περιοριστεί αισθητά. Η διαφορά έφτασε στους 21 (79-58) ένα λεπτό πριν τη λήξη. Έτσι η τελική επικράτηση ήρθε εύκολα.
Τα δεκάλεπτα: 21-11, 44-28, 57-49, 82-60

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.