Η αποστολή της Νίκης έφυγε για την Ξάνθη σήμερα (20/12) στις 13.45 μετά και από προπόνηση που έγινε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο στις 17.00 στην πόλη της Θράκης τον Λεύκιππο στο τέλος του πρώτου γύρου.
Παίκτες και προπονητικό τιμ θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο Nestos Hotel, ενώ ανήμερα του αγώνα θα ταξιδέψουν στην Ξάνθη ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ και ο έφορος της ομάδας, Γιώργος Τάκης και Βάιος Σταυρόπουλος.
Στην αποστολή βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς Κλέαρχος Πρέκας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ επιστρέφει ο Αχιλλέας Βλαχογιάννης, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το διάστρεμμα που τον άφησε έξω από το ματς με την Αρετσού Καλαμαριάς και ως εκ τούτου είναι αμφίβολος.
Σίγουρα, μετά τα νέα βαθμολογικά δεδομένα έπειτα από την αποχώρηση από το πρωτάθλημα του Αίαντα Ευόσμου, το ματς στην Ξάνθη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς η Νίκη σε περίπτωση που κερδίσει, θα βρεθεί σίγουρα στη δεύτερη θέση ως ισόβαθμη της ΔΕΚΑ, ενώ αν γίνει η έκπληξη και χάσει ο ΚΑΟ Χαλκιδικής στη Δράμα από τον ΚΑΟΔ, τότε η Νίκη θα είναι πρώτη με ΔΕΚΑ και ΚΑΟΧ.
Αναμφίβολα, ένα διπλό το Σάββατο, επειδή αυξάνει κατά πολύ τις ελπίδες της Νίκης για την πρώτη θέση, είναι πολύ πιθανό να φέρει ακόμη μία οικονομική υπέρβαση για τη δεύτερη μεταγραφή του ψηλού τη χειμερινή περίοδο.
H 11η αγωνιστική του 3ου ομίλου
Τετάρτη 18/12
Μαχητές Πειραματικό-ΔΕΚΑ 90-61
Σάββατο 21/12
Δ. Κραχτίδης 17.00 ΚΑΟ Δράμας-ΚΑΟΧ Ευρώπη 87
Φ. Αμοιρίδης 17.00 Λεύκιππος Ξάνθης-Νίκη Βόλου
Κουρόγλου-Σαρακενίδης-Νέδογλου (Σαλικίδης)
Βικέλας 17.00 Φίλιππος Βέροιας-Γέφυρα
Καλαμαριάς 17.00 Αρετσού Καλαμαριάς-Πανσερραϊκός
Αίας Ευόσμου-Κομοτηνή Ματαιώνεται
Η ανακοίνωση για Πρέκα
Η επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Κλέαρχου Πρέκα αναφέρει: “Η Δ.Ε. Καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Βολιώτη αθλητή Κλέαρχο Πρέκα για το υπόλοιπο της σεζόν.
Ο 20χρονος play maker, με ύψος 1.91, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά ταλέντα του Βόλου τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας αγωνιστεί στις Εθνικές ομάδες Παμπαίδων, Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών!
Ξεκίνησε το μπάσκετ στον Ολυμπιακό Βόλου, εν συνεχεία έπαιξε στον Ίωνα πρωταγωνιστώντας στο ανδρικό του τμήμα στην Α1 ΕΣΚΑΘ σε ηλικία 16 ετών, για να συνεχίσει στον Τρίτωνα στην Elite League (2022-2023) και στα Trikala Basket στη Νational League 1 (2023-2024). Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στους Τιτάνες Παλαμά στη National League 2, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και μετρώντας 102 πόντους με 11 τρίποντα σε 8 αγώνες.
Τον καλωσορίζουμε, του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά!”.

















