Η απώλεια της παλαιμάχου καλαθοσφαιρίστριας Βάσως Μπεσκάκη έχει προκαλέσει θρήνο στις τάξεις του αθλήματος και θλίψη σε όλους όσοι τη γνώριζαν. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΚΑΘ έκανε γνωστό προς τα Σωματεία, τους κομισάριους και τους διαιτητές, ότι την ερχόμενη αγωνιστική, με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ, θα πρέπει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα της χώρας στην μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη.
Η Βάσω Μπεσκάκη ως αθλήτρια ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Σπόρτινγκ ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες της και στην Εθνική Ελλάδας για χρόνια, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες και 35 φορές στην ομάδα γυναικών. Αποτέλεσε σημαντικό γρανάζι της λειτουργίας της ΕΟΚ στο γραφείο των Εθνικών ομάδων και στις σχέσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη FIBA. Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει και κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις, διευρύνοντας συνεχώς τους τομείς ενασχόλησής της με το άθλημα.
Tην ίδια στιγμή, η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με αίσθημα συγκίνησης μετά τον πρόωρο χαμό της Βάσως Μπεσκάκη όπως σημειώνει, προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση για να τιμάται διαχρονικά η μνήμη της και από τον χώρο που έζησε, αγάπησε και πρόσφερε στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.
Η απόφαση του ΔΣ αφορά στη δημιουργία της υποτροφίας «Βάσω Μπεσκάκη», η οποία θα χορηγείται ετησίως και θα απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς ή, προπτυχιακούς φοιτητές στο αντικείμενο της διοίκησης αθλητικών οργανισμών (Αθλητικό Μάνατζμεντ). Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες της σχετικής διαδικασίας.
Παράλληλα, στη μνήμη της Βάσως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αναμετρήσεις και των εθνικών πρωταθλημάτων αυτής της εβδομάδας.

















