Euroleague: Μόνο «διπλό» βλέπει ο Ολυμπιακός

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Euroleague είναι αυτή που «τρέχει» και η αγωνία κορυφώνεται για τη θέση που θα καταλάβουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ενόψει της συνέχειας του πρώτου τη τάξει ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται πρώτος στη μάχη της 33ης αγωνιστικής, καθώς την Πέμπτη (4/4, 20:00) αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο Μόναχο, με αντίπαλο την Μπάγερν, την Παρασκευή (5/4, 21:30).

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, οι ελληνικές ομάδες θα περιμένουν να μάθουν το αποτέλεσμα του αγώνα Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ (4/4), Μονακό-Ζαλγκίρις Κάουνας (4/4) και Φενερμπαχτσέ-Αναντολού Εφές (5/4).

Η ομάδα του Πειραιά ταξίδεψε στο Βελιγράδι την Τετάρτη (3/4) χωρίς τους Σέρβους σέντερ Νίκολα Μιλουτίνοβ και Φιλίπ Πετρούσεβ. Ο Μιλουτίνοβ έκανε την πρώτη προπόνησή του, μετά από απουσία για μεγάλο διάστημα, την περασμένη Τρίτη (2/4), αλλά δεν κρίθηκε έτοιμος για ν’ αγωνιστεί απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Εκτός… απροόπτου αμφότεροι θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους απέναντι στη Φενερμπαχτσέ. Στο Βελιγράδι δεν ταξίδεψε και ο νεαρός σέντερ του Ολυμπιακού, Γιώργος Τανούλης. Φαλ και Ράιτ θα κληθούν δώσουν μάχες με τη φροντ λάιν των Σέρβων. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, θα δει τους Μίλος Τεόντοσιτς και Γιάγκο ντος Σάντος να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση. Εκτός για τους γηπεδούχους θα βρίσκεται ο Τρέι Τόμπκινς.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει μείνει οριστικά εκτός της δεκάδας και δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει μία θέση στα Play-In. Βρίσκεται στην 16η θέση, με ρεκόρ 11 νίκες – 21 ήττες. Αν και έχει καλύτερο μέσο όρο παραγωγικότητας εν συγκρίσει με τον Ολυμπιακό, δηλαδή 82 πόντους έναντι 78,5 των Πειραιωτών, στην άμυνα υπερέχουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός δέχεται 74,5 πόντους μ.ο. ανά αγώνα, ενώ οι Σέρβοι 82,1 μ.ο. ανά αγώνα.

Το πρόγραμμα της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

Πέμπτη, 4 Απριλίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα) 20:00

Μονακό (Μονακό)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Παρτιζάν (Σερβία)

Βαλένθια (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Παρασκευή, 5 Απριλίου

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παναθηναϊκός 21:30

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Βίρτους (Ιταλία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Η βαθμολογία:

Ρεάλ Μαδρίτης 26-6 *

Παναθηναϊκός 21-11

Μονακό 21-11

Μπαρτσελόνα 21-11

Ολυμπιακός 20-12

Φενερμπαχτσέ 20-12

—————————

Μακάμπι Τελ Αβίβ 19-13

Βίρτους Μπολόνια 17-15

Μπασκόνια 16-16

Αναντολού Εφές 15-17

—————————

Ζαλγκίρις Κάουνας 14-18

Αρμάνι Μιλάνο 14-18

Παρτιζάν Βελιγραδίου 14-18

Βαλένθια 14-18

Μπάγερν Μονάχου 13-19

Ερυθρός Αστέρας 11-21

Βιλερμπάν 7-25

Άλμπα Βερολίνου 5-27

* Προκρίθηκε στα πλέι οφ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.