Φασούλας από το Βόλο: «Στόχος τους είναι ν’ αναβληθούν οι εκλογές»!

Βασίλης Καραΐσκος; (αριστερά) και Γιώργος Κουζιώκας στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Πυρά κατά της διοίκησης της ΕΟΚ, «βλέποντας» προσπάθεια ελέγχου των σωματείων

Για μία ακόμη φορά βρέθηκε στον Βόλο ο επικεφαλής της κίνησης «Πρώτα το Μπάσκετ», Παναγιώτης Φασούλας στον Βόλο, έχοντας συνάντηση με πλήθος φίλων του αθλήματος και εκπροσώπων σωματείων, προκειμένου να συζητήσουν την επόμενη ημέρα του αθλήματος.

Φυσικά, οι αιχμές για τη στάση των μελών της απελθούσας διοίκησης που συμμετέχουν και στην προσωρινή δεν έλειψαν, με την «Αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ να «βλέπει» ότι δεν θέλουν να γίνουν άμεσα εκλογές αλλά και ότι βάζουν εμπόδια στα σωματεία της επαρχίας για να συμμετέχουν στη διαδικασία!

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Η προσπάθεια που γίνεται από τη νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι προφανώς να μην γίνουν οι εκλογές στις 30 Μαΐου. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να γίνουν οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει άδεια από την Πολιτική Προστασία λόγω της πανδημίας. Η πρόταση για τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είναι δυστύχημα για τα σωματεία της επαρχίας γιατί θέλουν να υποχρεώσουν στο όνομα της πολυσυμμετοχικότητας να κατεβούν όλοι στην Αθήνα. Αυτό το κόστος για τη Δημοκρατία είναι πολύ μεγάλο και δεν πρόκειται να το επωμιστεί η ομοσπονδία» τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας στις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός λόγος που θέλουν να γίνουν δια ζώσης οι εκλογές στην Αθήνα είναι για να ψηφίσουν λιγότερα σωματεία.

Από την άλλη υπολογίζει ότι εφόσον η Πολιτεία δεν έχει δώσει ακόμη την άδειά της για χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, κάποια στιγμή θ’ ανακοινώσουν ότι αφού η «κακή» Πολιτεία δεν τους αφήνει να κάνουν εκλογές θα πρέπει ν’ αναβληθούν!

«Εμείς είμαστε προσανατολισμένοι στο ότι κάποτε θα γίνουν εκλογές. Είμαστε έτοιμοι και ενημερώνουμε τους ανθρώπους τους μπάσκετ για ζητήματα που θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο να γίνουν την επόμενη ημέρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να κρύψουν»

Συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του, Κώστα Νικάκη, Ευθύμη Ρεντζιά και Νίκο Ρούμπο (υποψήφιος από την ΠΕ Μαγνησίας), ο Παναγιώτης Φασούλας εκτίμησε ότι η προσωρινή διοίκηση θεωρεί ότι η όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή θα επιτρέψει το να ελέγξει τα σωματεία πιο εύκολα.

«Εμείς θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή με όλα τα σωματεία της Ελλάδας, και γι’ αυτό θέλουμε να γίνουν οι εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως έγιναν σε όλες τις Ομοσπονδίες και είχαν μεγάλη συμμετοχή. Είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές χωρίς εξουσιοδοτήσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν αντέχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν μάθει αλλιώς» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Επεσήμανε άλλωστε ότι η πλευρά του έχει προτείνει να γίνουν εκλογές στις έδρες των κατά τόπους Ενώσεων, προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη μετακίνηση, και ηλεκτρονικά με ταυτοπροσωπία.

Από αριστερά, Νίκος Ρούμπος, Κώστας Νικάκης, Ηλίας Καφφές και Αλέκος Μεταφτσής μεταξύ άλλων

Που οφείλεται η κωλυσιεργία; «Απορώ κι εγώ. Παρά το ότι είμαι κατά του ηλικιακού αποκλεισμού όπως έχω δηλώσει από την πρώτη μέρα, αυτός είναι ο νόμος και αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλουν να κρύψουν και θέλουν να παραμείνουν για 1-1,5 μήνα στις θέσεις τους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που τους οδηγεί να είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, λέγοντας ότι το μπάσκετ τους έχει ανάγκη. Είναι προφανές ότι δεν τους έχει ανάγκη… όχι ότι δεν έχουν προσφέρει. Να τους τιμήσουμε και να πάνε στο καλό, το μπάσκετ πρέπει να προχωρήσει, και θα προχωρήσει είτε το θέλουν είτε όχι» σχολίασε επίσης.

Τέλος, ρωτήθηκε και για την πλευρά του ανθυποψηφίου του, κου Λιόλιου, χωρίς να σχολιάζει κάτι ιδιαίτερο. «Εμείς έχουμε θέσεις μπασκετικές, τις ίδιες από την πρώτη ημέρα και δεν μας έχει πει κανείς ότι διαφωνεί! Οπότε θα προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα με το πρόγραμμα που έχουμε και περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση της Ομοσπονδίας, την παρέμβασή μας στη διαιτησία για να γίνει δικαιότερη και να ξαναλειτουργήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα» κατέληξε ο κ. Φασούλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων οι παλιές δόξες της Νίκης Βόλου Βασίλης Καραΐσκος και Γιώργος Κουζιώκας, οι γνωστοί προπονητές Βαγγέλης Αλεξανδρής και Μέμος Ιωάννου, ο παλαίμαχος παίκτης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Γιάννης Τσουμής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΚ Ηλίας Καφφές, ο Αλέκος Μεταφτσής, καθηγητής διαιτησίας αλλά και μέλος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, ο παλαίμαχος διαιτητής Χρήστος Μαστραφτσής καθώς και εκπρόσωποι σωματείων της Θεσσαλίας, καθώς και οι υποψήφιοι με την κίνηση «Πρώτα το Μπάσκετ» στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα, Κλεάνθης Γάλλος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΑΣΘ, Κίμων Γκουλιστάνης Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΚΑΝΑ, Μπάμπης Μαρκάκης πρόεδρος Ένωσης Κρήτης, Λάζαρος Σαββίδης πρόεδρος ΕΚΑΣΔΥΜ-Δυτική Μακεδονία) και Θανάσης Τρακάλας από την Κόρινθο αλλά και με καταγωγή από τη Λάρισα, όπου μεγάλωσε.

.

Σε πρώτο πλάνο ο Ευθύμης Ρεντζιάς για την κίνηση «Πρώτα το Μπάσκετ», μαζί με τον Κλεάνθη Γάλλο από Θεσσαλονίκη και Μπάμπη Μαρκάκη (Κρήτη).
Βαγγέλης Αλεξανδρής και Γιάννης Τσουμής θυμήθηκαν τα παλιά αλλά σχολίαζαν και τον μπασκετικό χάρτη της Θεσσαλίας και του Βόλου ειδικότερα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.