Μπορεί να προηγήθηκε ακόμη και με 16 πόντους ο Ολυμπιακός Βόλου, ωστόσο η γηπεδούχος Ανόρθωση μείωσε σε 37-40 στο τέλους του πρώτου μέρους στο βολιώτικο ντέρμπι της Α2 γυναικών που διεξάγεται στο κλειστό του ΕΑΚ.
Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο ισορροπημένο με εναλλαγές στο προβάδισμα, που έληξε με 21-22, ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκοντας και το μακρινό σουτ και έχοντας αποτελεσματικότητα στην άμυνα, έφτασε να προηγείται στα 4.40’ πριν το ημίχρονο με 16 πόντους διαφορά με τρίποντο της Ιωάννας Αρτεμισίου, που είναι η καλύτερη των ερυθρόλευκων (24-40).
Ωστόσο, η Ανόρθωση αφυπνίστηκε και άρχισε σιγά-σιγά να μειώνει, φτάνοντας με τζαμπ-σουτ της Σουλτάνη (σ.σ. δεν ήταν στην αρχική πεντάδα) στον αιφνιδιασμό στο μείον τρία στα 7”, με το 37-40 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους, που είχε πολύ θέαμα.

















