Αν και ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντομπάσκετ, η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με το τελικό 81-109 υπέρ των Αμερικανών.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, με τον Παπαγιάννη να είναι το πρώτο… βιολί στην επίθεση, αλλά από εκεί και πέρα οι Αμερικανοί ανέβασαν στροφές, εκμεταλλεύτηκαν την κακή άμυνα των Ελλήνων, και άρχισαν να χτίζουν μία διαφορά ασφαλείας υπέρ τους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μάλιστα, το χαμηλό σχήμα της Εθνικής επέτρεψε στις ΗΠΑ να πάρουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, παρά τις όποιες προσπάθειες του Ρογκαβόπουλου, και κάπως έτσι ήρθε η ήττα για την Εθνική.
Tα δεκάλεπτα: 19-23, 37-50, 56-79, 81-109
Ελλάδα (Ιτούδης): Αντετοκούνμπο 2, Μποχωρίδης 8 (2), Χατζηδάκης, Λαρεντζάκης 7, Λούντζης 4, Μωραΐτης 3 (1), Παπαγιάννης 17 (1), Παπανικολάου 8 (1), Παπαπέτρου 9 (1), Ρογκαβόπουλος 14 (2), Γουόκαπ 9.
ΗΠΑ (Κερ): Μπανκέρο 8, Μπρίτζες 9 (1), Μπράνσον 13 (1), Έντουαρντς 13 (1), Χάλιμπαρτον 9 (1), Χαρτ 6, Ίνγκραμ 5 (1), Τζάκσον 9 (1), Τζόνσον 8 (2), Κέσλερ 4, Πόρτις 10 (2), Ριβς 15 (1).
Πλέον, η ελληνική ομάδα θέλει τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας μεθαύριο Τετάρτη στις 15:40 (ώρα Ελλάδας) προκειμένου να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο και το εισιτήριο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης,

















