Μπέος: Θα ηγηθώ μιας νέας μεγάλης ομάδας στον Βόλο

Με προϋπόθεση να απαλλαγεί από τις κατηγορίες του Koriopolis, όπως δήλωσε στον Astra

Διακαής πόθος φαίνεται ότι αποτελεί για τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αχιλλέα Μπέο η δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής ποδοσφαιρικής ομάδας με έδρα την πόλη του Βόλου. Όπως δήλωσε μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, εάν και εφόσον η δίκη για τα «στημένα» έχει θετική έκβαση και αθωωθεί, θα λάβει άμεσα πρωτοβουλία μαζί με άλλους ντόπιους και όχι μόνο επιχειρηματίες για να δημιουργηθεί ο “Volos FC” θέτοντας ως στόχο να φθάσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι γίνονται ήδη διεργασίες και ενδεχομένως να βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.

  • “Μιζέρια και κακομοιριά η Νίκη και ο Ολυμπιακός”
  • “Μποτσιβάλης και Τζήμας δεν είναι παράγοντες. Βρήκαν πόρτα ανοιχτή και μπήκαν!”

Ουσιαστικά οι διεργασίες ξεκίνησαν αρκετό καιρό πριν, όπως είχε αποκαλύψει το Magnesianews.gr, από τον Απρίλιο του 2015 (διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα) οπότε και πραγματοποιήθηκαν μυστικές συσκέψεις στο Δημαρχείο Βόλου με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου και πρώην προέδρου της ΕΠΣΘ κ. Τάσου Μπατζιάκα και τη συμμετοχή μεταξύ άλλων, των προέδρων του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκης Βόλου, Πυράσου και Ρήγα Φεραίου κ.κ. Βαρούτσικου, Ξάνθη, Στάμου και Καλόγηρου (διαβάστε επίσης εδώ). Καθοδηγούμενος από τον Αχιλλέα Μπέο ο κ. Μπατζιάκας είχε προσκαλέσει παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου με σκοπό να γίνει συνένωση δυνάμεων και να δημιουργηθεί μια νέα ισχυρή ομάδα στην πόλη. Ως «περαστικός» από την σύσκεψη αυτή είχε δώσει και τη δική του θετική άποψη στην πρόταση αυτή και ο τότε δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ωστόσο μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του magnesianews.gr άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις κυρίως από τις τάξεις των οργανωμένων φιλάθλων της Νίκης και του Ολυμπιακού οι οποίοι δεν είδαν με καλό μάτι, την πρόταση αυτή η οποία ως σκέψη συζητείται επί δεκαετίες στην πόλη του Βόλου. Το σχέδιο όμως δεν κατάφερε να προχωρήσει ούτε μετά τις συσκέψεις στο Δημαρχείο.

Σύντομα νέα ποδοσφαιρική ομάδα στον Βόλο

«Στον Βόλο πρέπει να γίνει μια τομή στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πρέπει να γίνει μια ομάδα, όχι συγχώνευση. Μία ομάδα από την αρχή και μπορεί να είναι και πολύ κοντά…Εάν και εφόσον αθωωθεί στη δίκη για τους στημένους αγώνες, υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στον χώρο του ποδοσφαίρου για να δημιουργήσει μια νέα πανίσχυρη ομάδα πανελλήνιας εμβέλειας με έδρα τον Βόλο και όνομα «Βόλος»! O Ολυμπιακός και η Νίκη έχουν τη δική τους ιστορία, ας παραμείνουν να παίζουν όπου θέλουν. Μακάρι να παίζουν και αυτοί στην Α’ Εθνική. Γι’ αυτό το εγχείρημα, το όνειρο υπάρχει πολύς κόσμος που το αγκαλιάζει και πολλοί επιχειρηματίες που θα επενδύσουν. Έχω βρεθεί σε συζητήσεις και μου έχει ζητηθεί η άποψή μου και είπα μόνο σε αυτή την περίπτωση θα επανερχόμουν στο ποδόσφαιρο. Αν δεν συμβεί αυτό, δεν με ενδιαφέρει. Τώρα αυτά που βλέπουμε είναι μιζέρια και κακομοιριά. Είναι ντροπή. Δεν αξίζει στον Βόλο τέτοια τύχη» δήλωσε ο Αχ.Μπέος.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης και για τους παράγοντες αυτών ο κ. Μπέος ήταν αφοριστικός λέγοντας «Μποτσιβάλης και Τζήμας δεν είναι παράγοντες» και ότι «βρήκαν πόρτα ανοικτή και μπήκαν». Παρ’ όλα αυτά τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Εύχομαι και ελπίζω να πάει καλά ο Ολυμπιακός Βόλου. Να βγει πρώτος και να ανέβει κατηγορία. Δεν γνωρίζω αν θα γίνει» δήλωσε ο κ. Μπέος.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει για ακόμη μια φορά την πικρία του για μια μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, την οποία χαρακτηρίζει μειοψηφία, οι οποίοι όπως είπε «αν η αχαριστία ήταν αδίκημα, θα είχαν πάει μέσα ισόβια!» Η σύγκρουση μαζί τους είναι ο λόγος που δεν πηγαίνει πλέον στο γήπεδο «και ούτε πρόκειται ποτέ να πάω» δήλωσε, εμφανιζόμενος αποφασισμένος να κρατήσει την υπόσχεσή του όπως κάνει άλλωστε.

Αυτή η μερίδα φιλάθλων, είπε, αποδείχτηκαν αχάριστοι. «Έναν άνθρωπο που πήρε αυτή την ομάδα από το πιο χαμηλό σκαλοπάτι της ανυποληψίας και την έβγαλε στην Ευρώπη και βρέθηκαν μερικοί άνθρωποι… εγώ δεν έχω καμία θέση εκεί. Παρακολουθώ από μακριά τις εξελίξεις. Εύχομαι το καλύτερο για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και συγχρόνως και για τη Νίκη αν θέλετε. Η Νίκη όμως δυστυχώς ζει με ψευδαισθήσεις και δεν (sic) βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος τελείως.

«Ο κ. Τζήμας κοροϊδεύει τον κόσμο»

Ερωτηθείς αν εκτιμά τον κ. Τζήμα ο κ. Μπέος απάντησε: «αυτά που λέει ο κ. Τζήμας δεν γίνονται! Κοροϊδεύει τον κόσμο. Δεν τον γνωρίζω καν. Δεν τον παρακολουθώ. Θεωρώ ότι ο κ. Τζήμας εκμεταλλεύθηκε μια αδυναμία των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας και μπλέχτηκε με τα διοικητικά της Νίκης. Θεωρώ ότι ο κ. Τζήμας δεν έχει γνώση του αντικειμένου. Μου κίνησε την περιέργεια πως επέτρεψαν οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου, παράγοντες όπως ο κ. Βούλγαρης, ο κ. Ξύδης (σ.σ. εννοεί τον κ. Ξάνθη) γέννημα θρέμμα νικιώτες που αγαπούσαν την ομάδα τους. Είχαν κάποιες δυνατότητες αλλά αγαπούσαν την ομάδα. Χειρότερα από τον κ. Τζήμα δεν θα την πήγαιναν. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο. Επειδή όμως λέει πράγματα που για μένα είναι ασύλληπτα που δεν μπορούν να γίνουν, και επειδή δεν μου αρέσει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο… αυτό είναι για μένα ένα προτέρημα η αλήθεια… δεν είναι ωραίο να κοροϊδεύεις τον κόσμο. Θεωρώ ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο της Νίκης Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.