Μπέρδεμα με την ερμηνεία στην ποινή υποβιβασμού του Ολυμπιακού

Ο ΕΣΑΚΕ μπορεί να ανακοίνωσε υποβιβασμό του Ολυμπιακού, εν μέσω σοβαρών νομικών εκκρεμοτήτων, αλλά η διατύπωση του αθλητικού δικαστή σε ένα σημείο της, δημιουργεί νέα προβλήματα στη Λίγκα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το σημείο όπου αναφέρεται ότι «ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε (σ.σ. ο Ολυμπιακός) κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο».

Με βάση αυτή τη διατύπωση, η ήττα των «ερυθρόλευκων» από το Περιστέρι ακυρώνεται, όπως επίσης οι δύο νίκες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού.

Κατά συνέπεια, διαφοροποιείται η κατάταξη στην κανονική περίοδο, που πλέον έχει ως εξής: ΑΕΚ, Περιστέρι, Προμηθέας, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ήφαιστος, Χολαργός, Άρης.

Άρα, τα ζευγάρια που προκύπτουν είναι εντελώς διαφορετικά και συγκεκριμένα ΑΕΚ – Άρης, Περιστέρι – Χολαργός, Προμηθέας – Ήφαιστος και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

Από τον ΕΣΑΚΕ ξεκαθαρίστηκε πάντως, ότι παρά τα όσα συμβαίνουν, τα πλέι οφ θα συνεχιστούν κανονικά ως έχουν.

«Τα πλέι οφ συνεχίζονται ως έχουν με βάση την επικυρωμένη βαθμολογία της κανονικής περιόδου και χωρίς την αντικατάσταση ομάδας όπως ορίζει η απόφαση του αθλητικού δικαστή», ήταν η επίσημη θέση που εκφράστηκε μέσω της διοργανώτριας Αρχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.