Μπίλης: «Ο Χολέβας ήρθε στη Νίκη, γιατί δεν έβρισκε άλλη ομάδα»

Απάντηση στη δήλωση του Χρήστου Χολέβα έδωσε ο Λεωνίδας Μπίλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Blue Heart. Αυτό που τόνισε ο τεχνικός της Νίκης ήταν ότι ο ποδοσφαιριστής βοηθήθηκε από τη Νίκη σε μια δύσκολη στιγμή της καριέρας του πέρσι, που δεν είχε βρει ομάδα, ερχόμενος την τελευταία στιγμή στους κυανόλευκους.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Μπίλη:

«Σέβομαι την προσωπικότητα του παίκτη και την οικογένειά του. Το να φεύγεις από μια ομάδα δεν είναι κακό, το να ανακυκλώνεις όμως θέματα που ανήκουν στο παρελθόν, έχει τη δυσκολία του. Πέρσι ήμουν εγώ προπονητής στην ομάδα και δεν είναι έτσι όπως τα λέει. Στον Πανιώνιο δεν είχε καμία συμμετοχή και ήταν και για κάποιο διάστημα εκτός προπονήσεων. Προσπαθούσε να βρει ομάδα κι όταν δε βρήκε, τον εντάξαμε στη Νίκη. Απέδειξε σε μας ότι είχε μία αξία. Είχα συνεργαστεί μαζί του και στη Β’ Εθνική, τότε που δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και στη συνέχεια έκανε προσφυγή στην ομάδα. Ο Χρήστος ήρθε στη Νίκη τελευταία στιγμή, κι ενώ δεν είχε πάρει μέρος στην προετοιμασία, γιατί δεν είχε βρει άλλη ομάδα. Η Νίκη τον βοήθησε σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή της καριέρας του.

Τις πρώτε πέντε αγωνιστικές ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος και του το είπα. Ήταν ένα από τα παιδιά που επεδίωξα να μιλήσω για να κρατήσουμε στην ομάδα. Του έθεσα το πλάνο, του μίλησα για το οικονομικό θέμα, μου είπε ότι είχε εκκρεμότητες από πέρσι και βάλαμε και το περσινό χρέος μέσα στην πρόταση και η προσφορά που κάναμε ήταν μεγαλύτερη από τα χρήματα που είπε ο ποδοσφαιριστής ότι πήρε πέρσι. Σαφώς αυτός θα κρίνει την προσφορά. Ο παίκτης ανταποκρίνεται ή δεν ανταποκρίνεται.

Πήραμε την απόφασή μας, με την οποία δεν ξέρω αν συμφωνεί ο Χρήστος, αλλά το θέμα από τότε που τελείωσε δεν το ανακινήσαμε εμείς. Περιμέναμε από τον παίκτη να διαψεύσει δημοσίευμα ότι είχε προτάσεις από άλλες ομάδες, κάτι που έθιξε τη διοίκηση, και δεν το διέψευσε.

Αποφάσισε η διοίκηση ότι δε θέλει να μιλάει με έναν εκ των αρχηγών της ομάδας, γιατί κρίνει υποτιμητική την πρότασή μας, ενώ την ίδια κάναμε και στο Γιώργο Ναουμίδη, που είχε επίσης μεγάλη προσφορά πέρσι και την αποδέχτηκε σε πέντε λεπτά.

Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι ή αξία του η αγωνιστική, που πρέπει να κρίνουμε, αλλά και τον τρόπο που σκέφτεται και επιθυμεί να φορά αυτή τη φανέλα. Όποιος δεν αντέχει να φοράει αυτή τη φανέλα, που είναι από γεννησιμιού της δύσκολη και με προβλήματα, μάχες και έντονα χαρακτηριστικά, νομίζω ότι θα δυσκολευτεί και στο μέλλον να φορέσει τη φανέλα αυτής της ομάδας, όσο είμαι εγώ τουλάχιστον εδώ.

Όποιος δε μου δείχνει με την πρώτη ματιά τον έρωτα και το πάθος γι’ αυτήν την ομάδα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτήν την ομάδα που θέλω να χτίσω. Όταν βάζεις τέτοιους κανόνες, ξεχωρίζεις αμέσως την ήρα από το στάρι. Θα συνεχίσω να έχω πολύ καλή εντύπωση για τον Χρήστο, αλλά αυτή η ομάδα απαιτεί θυσίες και μάχες. Αυτά τα παιδιά θέλουμε να έχουμε, έτοιμα να θυσιαστούν για το σύνολο. Αν δεν το νιώσεις ότι είσαι έτοιμος, είναι καλύτερο να αποχωρήσεις. Εμείς έχουμε εντολή να δρούμε με τρόπο που θα δείχνει ότι δε θα περάσει μία συμπεριφορά, που δε θα είναι, όπως εμείς θέλουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.