Μπονόβας: Οι παίκτες μας δεν έβγαλαν το ταλέντο που έχουν

Το ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου δεν έβγαλαν τo ταλέντο που έχουν στο γήπεδο, βάσει του γεγονότος ότι είναι παίκτες Β’ Εθνικής, τόνισε σε δηλώσεις του στον Βόλος 9.96 ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου, Ανδρέας Μπονόβας, εκφράζοντας την άποψη ότι με αυτό το υλικό οι ερυθρόλευκοι, αν έπαιρναν μέρος στη Football League, θα ήταν μέσα στην τετράδα. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός Β. δεν κατάφερε να γίνει ομάδα και πως οι παίκτες εγκλωβίστηκαν στο σκληρό παιχνίδι της Γ’ Εθνικής, όπου, όπως ανέφερε, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα καρδιά και ψυχή, κάνοντας λόγο για υπεροψία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Β.

Οι δηλώσεις του κ. Μπονόβα είναι οι εξής:

απομαγνητοφώνηση: magnesiasports
«Οι επιλογές σε παίκτες που κάναμε το καλοκαίρι, τις κάναμε για το μέγεθος του Ολυμπιακού Βόλου. ΗΔ.Ε. πήρε μία ομάδα που πήγαινε να διαλύσει, έτσι ώστε να την ξεχρεώσει και να γίνει η εκκαθάριση, προσπαθώντας να χτίσουμε έναν καινούριο Ολυμπιακό Βόλου σε νέες βάσεις και σε νέο γήπεδο, χωρίς η ομάδα να παίζει στη φυσική της έδρα.

Αυτό είναι μειονέκτημα, γιατί είναι άλλο να παίζεις στο ΕΑΚ, που ο κόσμος είναι πιο κοντά και είναι πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Είναι άλλο να έχεις 6.000 στο ΕΑΚ κι άλλο 6.000 στο Πανθεσσαλικό, που δεν είναι έδρα. Είναι όμως πλεονέκτημα το Πανθεσσαλικό βάσει του επιπέδου των ποδοσφαιριστών που πήραμε, καθώς πέρσι έπαιζαν στη Β’ Εθνική. Όμως δεν μπόρεσαν να βγάλουν το ταλέντο που έχουν. Δεν μπορώ να διανοηθώ παίκτες Β’ Εθνικής σ’ αυτή τη Γ’ Εθνική να μην μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Θεωρώ ότι ίσως υπήρχε και η υπεροψία, γιατί σε ένα παιχνίδι πρέπει να έχεις πάνω απ’ όλα ψυχή και καρδιά πρωταθλητή, ώστε να μπορέσεις αυτόν τον υπέροχο κόσμο, που ακολουθεί μέσα-έξω να τον ευχαριστήσεις.

Επίσης, όταν έρχονται εδώ τα χωριά-το αναφέρω ως σχήμα λόγου σε σύγκριση με το μέγεθος του Ολυμπιακού Βόλου, γιατί εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες- πρέπει να δείχνεις εγωισμό. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Είχαμε δύο άσχημα αποτελέσματα, που μας άφησαν τέσσερις πόντους πίσω, όμως έχουμε άλλους επτά τελικούς. Τα παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει ότι είμαστε μία οικογένεια και πρέπει να ξεκινήσουμε από την Κυριακή, για να πετύχουμε τον στόχο.

Πιστεύω ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε. Έχουμε καλύτερους παίκτες, που θα τους ζήλευε και ομάδα Β’ Εθνικής. Ομάδα δεν έχουμε, καθώς δεν πρόλαβαν οι προπονητές να βάλουν τη δικιά τους πινελιά. Αν η δική μας ομάδα κατέβαινε στη Β’ Εθνική, θεωρώ ότι θα ήταν μέσα στην τετράδα. Απλώς οι παίκτες εγκλωβίστηκαν στο σκληρό παιχνίδι της Γ’ Εθνικής και δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν καλά τα ντέρμπι, που είναι περισσότερο ψυχολογικό θέμα. Εμάς μας κράτησαν τα αποτελέσματα με τις μικρότερες ομάδες. Μόνο το παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς δεν πήραμε από τα ματς με τις μικρές ομάδες. Θα μπορούσαμε να είχαμε χτυπήσει όμως την πρωτιά με τον Τηλυκράτη, που προηγούμασαν 0-1 και στο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο. Θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει πρώτοι, αλλά ήμασταν άτυχοι. Στο ματς με τον Απόλλωνα το ότι είμαστε μπροστά με 1-0 και μένει ο αντίπαλος με δέκα παίκτες και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε, αν μη τι άλλο ήταν έγκλημα.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι αδικούν πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς τους. Είναι σε μία ομάδα που όλα λειτουργούν στη εντέλεια. Ξενοδοχεία, βοηθητικό, Πανθεσσαλικό, όλοι πληρωμένοι η ομάδα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, όπως στη Σούπερ Λιγκ. Όμως δεν έβγαλαν αυτό που έπρεπε.

Τα παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να κάνουν άλλα λάθη. Ήρθαν και οι οργανωμένοι να μας στηρίξουν. Όλοι μαζί μία γροθιά για τους επτά τελικούς. Ξεκινάμε από το ντέρμπι της Κυριακής. Όλοι μας έχουμε μία υποχρέωση στον κόσμο να τον ευχαριστήσουμε και να κερδίσουμε ένα ντέρμπι. Είναι θέμα πρεστίζ για την ομάδα και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για τον φίλαθλο κόσμο που έρχεται να μας βοηθήσει να φτιάξουμε τον καινούριο Ολυμπιακό και δίνει από το υστέρημά του. Θεωρώ ότι υπάρχει υγεία στην ομάδα απ’ όλες τις πλευρές. Όσοι ασχολούνται και βάζουν το δικό τους λιθαράκι στον καινούριο Ολυμπιακό έχουν υγεία. Μπορούσαμε να μην πάρουμε τέτοιους παίκτες, αλλά Γ’ Εθνικής, όμως δε θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο βάρος του πρωταθλητισμού. Αυτή η φανέλα έχει ιδιαιτερότητα, είναι βαριά, γιατί την έχουν φορέσει και την έχουν τιμήσει μεγαθήρια και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τα καλύτερο».

Για την Α.Ε. Καραϊσκάκης: «Έχει χάσει δύο χρονιές την τελευταία αγωνιστική την κατηγορία, γιατί οι παίκτες του δεν είχαν το μέταλλο του πρωταθλητή και στα δύσκολα δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Αυτή η ομάδα που έχτισαν δεν ήταν ομάδα πρωταθλητισμού και έμεινε πίσω από νωρίς. Τα είχαν παρατήσει, αλλά πήραν έναν προπονητή φιλόδοξο και χρησιμοποίησαν παιδιά πιο νέα σε ηλικία και τους βγήκε. Έχουν μία καλή άμυνα με κόντρα επίθεση. Στα ντέρμπι ήμασταν άτυχοι, αγχωμένοι είχαμε δοκάρια, χάσαμε πέναλτι και γι’ αυτό δεν είμαστε τώρα πέντε βαθμούς μπροστά. Στη λεπτομέρεια υστερήσαμε. Δε μιλάω για το τελευταίο παιχνίδι, που ήταν εύκολο και χάσαμε δύο βαθμούς».

Για το αν ο κόσμος, που είναι απογοητευμένος, πρέπει να δώσει το παρών την Κυριακή:

«Η ομάδα είναι της πόλης είναι του κόσμου. Εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε, οι διοικήσεις και οι ποδοσφαιριστές. Η ομάδα είναι κόσμημα της πόλης. Άρα πρέπει σύσσωμοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, για να χαρούμε όλοι μαζί στο τέλος. Όλοι έχουμε πίκρα, και οι ποδοσφαιριστές, γιατί χάνουν χρήματα, καθώς, αν δεν έρθει το ποθητό αποτέλεσμα της ανόδου, του χρόνου μπορεί να μη βρουν ομάδα. Δε χάθηκε τίποτα, έχουμε άλλα επτά παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, γιατί δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Θέλει συγκέντρωση για τον κοινό στόχο, που είναι η άνοδος.

Μίλησα για υπεροψία παικτών, ότι θα έρθει το γκολ και δεν μπαίνεις από την αρχή να το βάλεις, καθώς στην έδρα το γρήγορο γκολ ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα. Εκεί υστερήσαμε λίγο, ενώ είχαμε μία αδυναμία ότι δεν βάζαμε τα πόδια στις φάσεις. Εκτός έδρας λόγω των κακών γηπέδων, αλλά εδώ μέσα πρέπει να κάνουν κατάθεση ψυχής. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, για να αναστήσουμε την ομάδα. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.