Χ. Βολικάκης: Πραγματοποιώ τα όνειρά μου και αποδεικνύω το ευ αγωνίζεσθαι

O Χρήστος Βολικάκης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ήταν αυτός που κυριάρχησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας που πραγματοποιήθηκε στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο (11-13/9).

Εκτός από τα πέντε χρυσά μετάλλια που κατέκτησε, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, αναμφίβολα το highlight του Βολικάκη στους αγώνες ήταν η κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ στην ατομική καταδίωξη 4χλμ., χάρη στο οποίο μάλιστα έφτασε σε ένα παγκόσμιο επίτευγμα στην ιστορία της ποδηλασίας πίστας. 

Πιο αναλυτικά ο Βολικάκης κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια σε ομαδικό και ατομικό πουρσουίτ (πανελλήνιο ρεκόρ), σκρατς 15χλμ., αγώνα πόντων και μάντισον μαζί με τον αδελφό του Ζαφείρη. 

Ο ποδηλάτης του Π.Ο. Βόλου υπογράμμισε ότι ήταν έτοιμος για τις επιτυχίες του, αλλά και για το πανελλήνιο ρεκόρ ενώ-όπως πάντα-εμφανίστηκε «προσγειωμένος» για τη συνέχεια.

«Αισθανόμουν έτοιμος τόσο για τις νίκες, όσο και για το ρεκόρ. Αναμφίβολα είμαι ικανοποιημένος, απλά περίμενα καλύτερο χρόνο στο πανελλήνιο ρεκόρ. Ωστόσο, έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και σε κάθε ευκαιρία θα επιχειρώ να το βελτιώσω, καθώς ήταν η πρώτη φορά στην ποδηλατική μου πορεία που πήρα μέρος στο συγκεκριμένο αγώνισμα.», δήλωσε στο sports3.gr o Έλληνας πρωταθλητής. 

Όσο για το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος ποδηλάτης στον κόσμο που κατάφερε να σημειώσει εθνικό ρεκόρ στα αγωνίσματα σπριντ και αντοχής ο Βολικάκης δήλωσε: «Αισθάνομαι περίφημα! Συνεχίζω να πραγματοποιώ τα όνειρά μου και χαίρομαι που εισπράττω την αναγνώριση από τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν αυτό το όμορφο άθλημα.»

«Αποδεικνύω το “ευ αγωνίζεσθαι” μέσα στην πίστα»

Λίγες ημέρες πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα (8/9) ο Π.Ο Βόλου είχε αναρτήσει ανακοίνωση-διαμαρτυρία σε ότι αφορά τις συμμετοχές των πρωταθλητών οι οποίοι μέχρι πρότινος έτρεχαν επιπλέον στο αγώνισμα που την προηγούμενη χρόνια είχαν κερδίσει και την απόφαση της τεχνικής επιτροπής για την κατάργηση των συμμετοχών. 

Η ερώτηση ήταν αναμενόμενη. Η κατάκτηση των πέντε μεταλλίων, αλλά και το back to back του Π.Ο. Βόλου στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας του πανελλήνιου πρωταθλήματος ήταν ένας είδος απάντησης;   

«Οι αντίπαλοί μου-με την καλή έννοια-είναι μόνο οι ποδηλάτες!». Το “ευ αγωνίζεσθαι” το αποδεικνύω με τον τρόπο μου μέσα στην πίστα και η εκτίμησή που εισπράττω απ’ όλα τα παιδιά, με τα οποία “πολεμάμε” για τον ίδιο σκοπό (τη νίκη), με ανεβάζει ψυχολογικά.»

«Από εκεί και πέρα για όσους δεν το βλέπουν έτσι σκεφτόμενοι με το δικό τους τρόπο, παραμερίζοντας τη λογική, έχω να πω ότι δεν χρειάζονται στο άθλημα. Εκεί έχουν θέση όσοι πιστεύουν στο μεγάλο, στο ωραίο, στο αληθινό.»

Όσο για τη συνέχεια ο Βολικάκης μίλησε για τους επόμενους αγωνιστικούς στόχους του, οι οποίοι θα ξεκινήσουν με το Athens Track Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο το διάστημα 2-3/10.

«Οι αγωνιστικοί μου στόχοι για τη συνέχεια είναι το Athens Track Grand Prix (κατ. 2), το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βουλγαρία, ενδεχομένως κάποιοι αξιόλογοι αγώνες εκτός Ελλάδος, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.