Χάλκινος πανελληνιονίκης ο ΟΕΑ-ΝΑΒ

Μεγάλη για ακόμη μία χρονιά αποδείχθηκε η επιτυχία του ΟΕΑ-ΝΑΒ στο 86ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών που παραδοσιακά πλέον τα τελευταία χρόνια λανσάρεται στις πρώτες θέσεις κατάταξης, μεταξύ των Ναυταθλητικών Σωματείων της Ελλάδας.

Και φέτος  οι κωπηλάτες και οι κωπηλάτριες του ΟΕΑ-ΝΑΒ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εμφανώς ανταγωνιστικοί, αντιμετώπισαν με επιτυχία δυνατούς αντιπάλους και ανέβηκαν πολλές φορές στις 3 θέσεις του βάθρου των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Με τη συμμετοχή 458 αθλητών από 29 σωματεία όλης της χώρας και διοργανωτή την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ., πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου 2020,  στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, το 86οΠανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού διεξήχθη εξ ολοκλήρου σε μια φάση και όχι σε δύο όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια,  περιλαμβάνοντας όλες τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Α-Γ Ελαφρών βαρών , Κάτω των 23 , Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων Κορασίδων.

Για πρώτη φορά,  το πρωτάθλημα έγινε  κεκλεισμένων των θυρών, με τις κερκίδες να φιλοξενούν μόνο τους αθλητές, τους συνοδούς των σωματίων και τους οργανωτικούς παράγοντες,  λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κάτω από τις οδηγίες του Τεχνικού Συμβούλου-προπονητή  κ. Σίμου Σάμιου και της προπονήτριας  κας Σοφίας Τασιού, την πολύμηνη σκληρή προετοιμασία και με την υποστήριξη , ψυχολογική και οικονομική  των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών,  καθώς και την συνεργασία διοίκησης και φίλων του αθλήματος , η ομάδα στο σύνολό της απέδωσε τα μέγιστα, αφήνοντας για άλλη μια χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τις κατηγορίες των μικρών αθλητών-τριών  Παίδων –Κορασίδων και παρόλο τις, όχι και τόσο, ιδανικές – για το άθλημα της κωπηλασίας συνθήκες –  λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν το πρώτο διήμερο στο κωπηλατοδόμιο του Σχινιά, οι μικροί αθλητές πάλεψαν με τον Αίολο και κατέκτησαν 3 μετάλλια, κατατάσσοντας τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στην 1η θέση μαζί με τον Ν.Ο.Ηγουμενίτσας με ισόποσα αριθμό μεταλλίων  , 2 Χρυσά και   1  Χάλκινο ο κάθε Όμιλος.

Αναλυτικά  τα μετάλλια του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στην κατηγορία αυτή κατέκτησαν οι αθλητές-τριες:

Χρυσά  μετάλλια: 

Διπλό σκιφ Παίδων: Καμήτας Άγγελος και Αδάμ Παναγιώτης

Τετράκωπος άνευ πηδ. Παίδων: Βασιλούδης Γιάννης, Κωνσταντινίδης Ανδρέας, Καραρήγας Θεόδωρος και Δαλίδης Αθανάσιος.

Χάλκινο μετάλλιο:

Σκιφ Κορασίδων: Δαλίδου Σοφία

Ενώ  με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, συμμετείχαν και οι αθλητές:

Πολύζος Κων/νος, Παπαδόπουλος Απόστολος, Σαρρηγιάννης Κων/νος, Λύκας Μάριος, Διαμαντάκος Σωτήρης, Σφύρης Ευάγγελος, Μαξούρης Κων/νος, Μελαχροινάκης Κων/νος τερματίζοντας στην 5η θέση της Οκτακώπου Παίδων,

οι ΠατσιούρηςΚων/νος και Γεωργόπουλος Αθανάσιος  τερμάτισαν στην 5Η θέση του μικρού τελικού στο Διπλό σκιφ Παίδων και

η Σιδηροπούλου Δήμητρα που έκανε μία πολύ καλή παρουσία στο δύσκολο ατομικό αγώνισμα του σκιφ Κορασίδων.

–   Τις επόμενες  ημέρες του Πρωταθλήματος, και με τις πλέον ιδανικές συνθήκες για την κωπηλασία αφού σταμάτησαν οι άνεμοι,  ολοκληρώθηκε το 86ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στους  αγώνες των μεγαλύτερων κατηγοριών,  Εφήβων – Νεανίδων, και των κάτω των 23 ετών ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. κατατάχθηκε στην 3Η θέση του πίνακα μεταλλίων με 2 Χρυσά , 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο και αναλυτικά:

Χρυσά μετάλλια:

Τετράκωπος άνευ πηδ. Νεανίδων: Σαμίου Αποστολία, Δαλίδου Σοφία, Αραμπατζή Αγγελική, Βαρελοπούλου Ελένη

Τετράκωπος με πηδ. Εφήβων: Παπαδόπουλος Γεώργιος, Αδάμ Παναγιώτης και πηδ. Καρραρήγας Θεόδωρος

Αργυρό μετάλλιο:

Δίκωπος άνευ πηδ. Νεανίδων: Αραμπατζή Αγγελική, Βαρελοπούλου Ελένη

Χάλκινο μετάλλιο:

Δίκωπος άνευ πηδ. Νέων Γυναικών κάτω 23 ετών: Καλανδαρίδη Αναστασία, Αραμπατζή Αγγελική.

Στην 5η θέση της Οκτακώπου Εφήβων τερμάτισαν οι αθλητές: Παπαδόπουλος Γεώργιος, Βασιλούδης Γιάννης, Καραρήγας Θεόδωρος, Δαλίδης Αθανάσιος, Αγγελής Σταμάτης, Καμήτας Άγγελος, Μαξούρης Κων/νος, Κωνσταντινίδης Ανδρέας και πηδ.  η Σαμίου Αποστολία.

–   Τέλος στην κατηγορία των Ανδρών – Γυναικών και Ελαφρών Βαρών κατακτήθηκαν 2 Χρυσά, 1 Αργυρό και 3 Χάλκινα μετάλλια κατατάσσοντας έτσι τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στην 4η θέση του συγκεντρωτικού πίνακα μεταλλίων  και στην 3η θέση της  συνολικής βαθμολογίας όλων των κατηγοριών του 86ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος και αναλυτικά:

Χρυσά μετάλλια:

Τετραπλό σκιφ Ελαφρών Βαρών Ανδρών: Βαλσάμης Νικόλαος, Ξαφογιάννης Απόστολος, Αργύρης Μάριος-Χρήστος και Τσίρτογλου Γιώργος.

Δίκωπος με πηδ. Ανδρών: Ζωγράφος Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος και πηδ. Καρραρήγας Θεόδωρος

Αργυρό μετάλλιο:

Τετράκωπος άνευ πηδ. Γυναικων: Σαμίου Αποστολία, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Καλανδαρίδη Αναστασία και Αραμπατζή Αγγελική.

Χάλκινα μετάλλια:

Διπλό σκιφ Ελαφρών Βαρών Γυναικών: Βαρελοπούλου Ειρήνη και Βαρελοπούλου Ελένη

Τετραπλό σκιφ Γυναικών: Σαμίου Αποστολία, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Καλανδαρίδη Αναστασία και Βαρελοπούλου Ελένη.

Τετράκωπος άνευ πηδ. Ανδρών: Ξαφογιάννης Απόστολος, Αργύρης Μάριος-Χρήστος Τσίρτογλου Γιώργος και Ζωγράφος Δημήτρης.

Στην 5η θέση της Οκτακώπου Ανδρών τερμάτισαν οι αθλητές: Βαλσάμης Αντώνης, Βαλσάμης Νίκος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Αγγελής Σταμάτης, Ξαφογιάννης Απόστολος, Αργύρης Μάριος-Χρήστος Τσίρτογλου Γιώργος, Ζωγράφος Δημήτρης και πηδ. Καρραρήγας Θεόδωρος.

Το  Δ.Σ. συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα δίνοντας των καλύτερο εαυτό τους χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα αγωνιστικά και ψυχικά τους χαρακτηριστικά,   τους προπονητές Σίμο Σάμιο και Σοφία Τάσιου καθώς και την έφορο του τμήματος κα Στέλλα Ρέππου για την  μεγάλη προσφορά τους στο άθλημα και την ποιοτική δουλειά που κάνουν τα τελευταία 8 χρόνια,  καθιερώνοντας  τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. σε ένα από τα κορυφαία  ναυταθλητικά  σωματεία της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.