«Χ»αμένος στην Ιτέα ο Ολυμπιακός Βόλου

Τι κι αν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, τι κι αν κέρδισε πέναλτι, τι κι αν η κυκλοφορία της μπάλας βελτιώθηκε. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο μέσα στην Ιτέα, αστοχώντας από την άσπρη βούλα, αλλά και πετώντας στα σκουπίδια πολλές ευκαιρίες. Ουσιαστικά αυτή η ισοπαλία στην Ιτέα μπορεί να μεταφραστεί ως ήττα, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου έχει θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα και τέτοιου είδους στραβοπατήματα του βάζουν σοβαρά εμπόδια στον δρόμο του.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε το παιχνίδι του, με τον Κώστα Μπράτσο να παρατάσσει την ομάδα με τον Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ανδρέα Κόκα και τον Καραμπά στα άκρα της άμυνας και τους Τόσκα και Κραγιόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Δήμος Κόκας και Βασίλιεβιτς έπαιξαν στον άξονα, ενώ στις πτέρυγες οι Καράμπελας και Βαρούχας, με τον Θέο να τοποθετείται πίσω από τον προωθημένο Σέττο.

Το πρώτο ημίχρονο

Αρκετά δυναμικός φάνηκε ο Ολυμπιακός Βόλου από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο το πρώτο 20λεπτο το παιχνίδι ήταν ανούσιο χωρίς ιδιαιτέρες φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 20ο λεπτό για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν έναν καλό σουτ του Βαρούχα από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Καράμπελας από σουτ του Θέου, πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει και πάλι άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν ιδιαιτέρως κινητικοί και στο 32ο λεπτό ήρθε η πρώτη εξαιρετική ευκαιρία, για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Θέος σούταρε από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα όμως να χτυπά στη βάση του αριστερού δοκαριού της εστίας του Αστέρα.

Τρία λεπτά μετά, πάλι ο Θέος με ένα ωραίο γυριστό σουτ προσπάθησε να βρει τα δίχτυα, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μάντζαρη.

Στο 37ο λεπτό ο Αστέρας Ιτέας είχε την πρώτη του ευκαιρία, καθώς κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και στην ευθεία της εστίας του Καραγκιολίδη. Ο Πανάκης εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο Καραγκιολίδης δε δυσκολεύτηκε κι έδιωξε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 39ο λεπτό πάλι ο Αστέρας προσπάθησε να φανεί απειλητικός, με τον Γεωργουσόπουλο να βρίσκεται μόνος στην μικρή περιοχή και να κάνει ένα γυριστό σουτ, ο Καραγκιολίδης όμως μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν για να σκοράρουν και η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 42ο λεπτό, όταν ο Καράμπελας σέντραρε στον Βαρούχα, που ήταν μόνος στην μικρή περιοχή, αλλά μπερδεύτηκε και πάτησε την μπάλα με τους αμυντικούς του Αστέρα να την απομακρύνουν. Αυτή ήταν ακόμη μία πολύ καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους να μπουν μπροστά στο σκορ.

Η καλύτερη όμως ευκαιρία του αγώνα, που δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί, ήρθε στο 43ο λεπτό, όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των ερυθρολεύκων, καθώς ο Κοντογιώργος τράβηξε τον Θέο από τη φανέλα στη μικρή περιοχή. Ο Θέος ήταν αυτός που εκτέλεσε το πέναλτι, με τον Μάντζαρη όμως να πιάνει την μπάλα, σώζοντας την εστία του.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε στην επανάληψη του παιχνιδιού με ευκαιρία, καθώς στο 47’ ο Καράμπελας επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως απέκρουσε ο Μάλτζαρης.

Στο 51ο λεπτό ο Αστέρας έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του. Ο Αντωνίου πάσαρε στον Αλεξίου, ο τελευταίος επιχείρησε σουτ, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Καραγκιολίδης. Στην επαναφορά της μπάλας ο Αντωνίου σούταρε σε κενή εστία, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ζήτησαν έντονα πέναλντι, διαμαρτυρόμενοι για μαρκάρισμα του Τόσκα στον Γεωργουσόπουλο, με τον διαιτητή να μη συναινεί. Αυτό δημιούργησε ένταση, ορισμένοι φίλαθλοι του Αστέρα πέταξαν πλαστικά μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο και ο ρέφερι του αγώνα διέκοψε για λίγα λεπτά.

Η επόμενη καλή φάση του αγώνα καταγράφεται και πάλι υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου στο 67ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαρούχα, ο Τόσκας επιχείρησε κεφαλιά με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 71ο λεπτό ο Σεχολάρι έβγαλε ωραία σέντρα στην περιοχή, που πέρασε δίπλα από τον Βαρούχα, ενώ δεν υπήρχε κανείς άλλος , για να μπορέσει να την αξιοποιήσει. Στο 73ο λεπτό ο Δήμος Κόκας έβγαλε ωραία σέντρα στον Βαρούχα, με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ.

Στο 89ο λεπτό ο Σέττος στην τελευταία φάση του ματς σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο και κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Διαιτητής: Φωτόπουλος , ΕΣΠ Αθηνών

Βοηθοί: Καραγιαννίδης, Κασιμάτης ΕΠΣ Αθηνών

Κίτρινες κάρτες: Κοντογιώργος , Σεΐτι, Μάντζαρης – Καραμπάς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Μάλτζαρης, Αρκουμάνης, Αντωνόπουλος, Κοντογιώργος, Πανάκης, Μπογκντάνι (26’ Χαλαστάνης) , Άντι Τοπούζι (72’ Μιχ. Τοπούζι), Χαραλαμπίδης (67’ Σεϊτι), Γεωργουσόπουλος (83’ Δαμιανός), Αντωνίου, Αλεξίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Α. Κόκας (78’ Γελαδάρης), Καραμπάς, Τόσκας, Κραγιόπουλος, Δ. Κόκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας( 69’ Σκανδάλης), Σεχολάρι, Θέος (56’ Σέττος), Βαρούχας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.