Champions League: Για την υπέρβαση η ΑΕΚ, σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς θέλει ο Ολυμπιακός

Στη μάχη του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League ρίχονται απόψε, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, που θα αντιμετωπίσουν τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παρτιζάν αντίστοιχα.
Σαφώς την πιο δύσκολη αποστολή από τις δύο ελληνικές ομάδες για την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης θα έχει η ΑΕΚ, η οποία θα είναι αυτή που θα «ανοίξει τον χορό» στο ΟΑΚΑ κόντρα στους Ρώσους (20:30).
Η Ένωση μπροστά σε 30.000 (ίσως και περισσότερους) οπαδούς της θα επιδιώξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να μείνει «ζωντανή» ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στη Μόσχα.
Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο τους, καθώς σήμερα αναμένεται να περιέλθει στα χέρια των ανθρώπων του συλλόγου η πολυπόθητη οικοδομική άδεια για την έναρξη των εργασιών της κατασκευής της Αγια Σοφιάς.
Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει η ΑΕΚ, πάντως, θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της όνειρο στα play off του Europa League, κάτι που σημαίνει πως θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει στα σαλόνια της Ευρώπης τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του για τη διάταξη με την οποία θα παρατάξει σήμερα την ομάδα του. Το πιθανότερο είναι, πάντως, η ΑΕΚ να παραταχθεί με τον Ανέστη, τον Λόπες και τον Μπακάκη στο αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα, τους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες στόπερ, τον Σιμόες και τον Γιόχανσον στον άξονα με τον πρώτο σε περισσότερο ανασταλτικό και τον δεύτερο σε περισσότερο δημιουργικό ρόλο, τον Μάνταλο αριστερά, τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά και τον Κλωναρίδη να υποστηρίζει τον Λιβάγια που θα είναι ο σέντερ φορ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Μάρκο Φριτς.

Το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός
Το πρώτο βήμα πρόκρισης απέναντι στην Παρτιζάν θα προσπαθήσει να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός (21:45) μέσα στο Βελιγράδι. Το γήπεδο της πρωταθλήτριας Σερβίας θα μοιάζει με «καμίνι» και αυτό είναι ένα από τα σημεία που στάθηκε στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος επέστησε την προσοχή των ποδοσφαιριστών του στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ματς του νέου Ολυμπιακού, που έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας και καλείται απόψε να βγάλει στο γήπεδο τα στοιχεία εκείνα που θέλει ο προπονητής του για να πάρει το αποτέλεσμα που θα του δώσει την ευκαιρία να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα play off του Champions League σε μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Χάσι θα παρατάξει την ακόλουθη ενδεκάδα: Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, Φιγκέιρας, Ρομαό ή Βούκοβιτς, Ρέτσος, Κούτρης στην τετράδα της άμυνας, Σιώπης, Οφόε στον άξονα, στα δεξιά ο Καρσελά ή ο Πάρντο και αριστερά ο Μάριν, ο Φορτούνης πίσω από τον σέντερ φορ, που θα είναι ο Μπεν ή, ο Εμενίκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.