Champions League: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους ομίλους

Το τελευταίο χρονικά ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό της Serie A, ολοκληρώθηκε κι αυτόματα έγιναν γνωστές οι ομάδες που έχουν «τσεκάρει» απευθείας ένα «εισιτήριο» για τους ομίλους του Champions League 2019/2020.

Οι δύο ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου» ήταν η Αταλάντα και η Ίντερ, μετά το συγκλονιστικό φινάλε που είχε το ιταλικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μπέργκαμο θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League (μέχρι σήμερα δεν έχει συμμετάσχει ούτε σε προκριματική φάση), ενώ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν ρεκόρ συμμετοχών για 24η φορά!

Η 6η ομάδα που θα λάβει μέρος για 20ή φορά στη διοργάνωση θα είναι η Γιουβέντους και η Αυστρία, που κατέχει την 11η θέση στην κατάταξη της UEFA, κέρδισε μία θέση, καθώς οι φιναλίστ του εφετινού τελικού, Τότεναμ και Λίβερπουλ έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους μέσω της Premier League.

Από κει και πέρα, μέσω των προκριματικών θα βρεθούν στους ομίλους άλλες 6 ομάδες, με την ευχή όλων των Ελλήνων φιλάθλων να βρίσκονται μεταξύ αυτών, ο πρωταθλητής, ΠΑΟΚ και ο δευτεραθλητής, Ολυμπιακός, που θα διεκδικήσουν ένα «εισιτήριο» μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Υπάρχει μία ακόμη εκκρεμότητα, που αφορά το νικητή του τελικού του Europa League (29/05, Τσέλσι-Αρσεναλ), καθώς οι ομάδες που προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του Champions League είναι συνολικά 26.

Στην κλήρωση που θα γίνει, επικεφαλής θα τοποθετηθούν οι πρωταθλητές των πρώτων έξι χωρών στην κατάταξη UEFA, μαζί με τους νικητές του Champions League και του Europa League: Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μπάγερν, Παρί ΣΖ, Ζενίτ, Λίβερπουλ ή Τότεναμ, Τσέλσι ή Άρσεναλ.

Όπως ενημέρωσε μέσω της ιστοσελίδας της η UEFA οι ομάδες που έχουν προκριθεί απευθείας στα γκρουπ του CL είναι οι εξής:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια
ΑΓΓΛΙΑ: Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ
ΙΤΑΛΙΑ: Γιουβέντους, Νάπολι, Αταλάντα, Ίντερ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία, Λεβερκούζεν
ΓΑΛΛΙΑ: Παρί Σεν Ζερμέν, Λιλ
ΡΩΣΙΑ: Ζενίτ, Λοκομοτίβ Μόσχας
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπενφίκα
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σαχτάρ Ντονέτσκ
ΒΕΛΓΙΟ: Γκενκ
ΤΟΥΡΚΙΑ: Γαλατασαράι
ΑΥΣΤΡΙΑ: Σάλτσμπουργκ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.