Champions League: Ήττα… μισός αποκλεισμός για την ΑΕΚ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (0-2)

Ο παίκτης της ΑΕΚ André Simões (Δ) με τη μπάλα στην κατοχή του ενώ τον μαρκάρει ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ Alan Dzagoev (Α) κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), Τρίτη 25 Ιουλίου 2017. Τελικό αποτέλεσμα ΑΕΚ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-2. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Σε ένα θαύμα ελπίζει, πλέον, η ΑΕΚ για να προκριθεί στα play off του Champions League.
Τα προγνωστικά, δυστυχώς γα την Ένωση, επαληθεύτηκαν. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των «κιτρινόμαυρων» κι από δύο κόρνερ πέτυχε ισάριθμα γκολ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 2-0 στο ΟΑΚΑ και, πλέον, βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στο πρώτο επίσημο ματς της νέας περιόδου και «παρθενικό» μετά από 10 χρόνια στο Champions League, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Είχε πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές, κυρίως στην άμυνα από τα στημένα, ενώ σχολιάστηκαν και οι επιλογές του Χιμένεθ να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Κλωναρίδη και τον Τρίστασον εκτός αποστολής.

Πλέον, η αθηναϊκή ομάδα ελπίζει μόνο σε θαύμα για να συνεχίσει στο Champions League και ρεαλιστικός στόχος στο εξής θα είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League (σε περίπτωση αποκλεισμού από την ΤΣΣΚΑ η Ένωση θα περάσει απευθείας στα play off του Europa League).

Παιχνίδι απόλυτης συγκέντρωσης και υπομονής από τις δύο ομάδες παίχτηκε στο πρώτο 45λεπτο. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-3 από τον Χιμένεθ, με τους Χριστοδουλόπουλο, Μάνταλο στα άκρα, τον Λιβάγια στην «κορυφή» της επίθεσης κι από πίσω οι Σιμόες, Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς. Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας, Μπακάκης στο αριστερό και Βράνιες, Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας συμπλήρωσαν τις επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ.

Η Ένωση παρότι δεν είναι ακόμη 100% έτοιμη αγωνιστικά, είχε ρυθμό και προσπάθησε κυρίως από τον άξονα να επιτεθεί και θα μπορούσε να σκοράρει στο 18΄ και 19΄ με τις δύο σημαντικές φάσεις που είχε μπροστά από την εστία του Αινφέεφ με τους Αϊντάρεβιτς και Χριστοδουλόπουλο.

Η κορυφαία ευκαιρία στο πρώτο μέρος, πάντως, ανήκε στους Ρώσους με το δοκάρι του Βέρνμπλουμ στο 28΄ με σουτ, αφού η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Αϊντάρεβιτς.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμπαιναν… άσφαιρες στ΄ αποδυτήρια, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Ρώσοι βρήκαν την ευκαιρία από «στημένη φάση» να προηγηθούν. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Βιτίνιο, ο Βάσιν έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τζαγκόεφ εντελώς αμαρκάριστος με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 για την ΤΣΣΚΑ.

Η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος στο 56΄, όταν η ΤΣΣΚΑ πέτυχε το 2-0 πάλι από εκτέλεσε κόρνερ του Βιτίνιο και τον Βέρνμπλουμ να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά σα σε προπόνηση.

Πηγή:naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.