Χάθηκε μία ακόμη αθλητική διοργάνωση για τον Βόλο

Στη Λάρισα τελικά το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16

Όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και να μπουν σε τροχιά αγωνιστικής δράσης σε βάθος χρόνου, και σ’ αυτό το πλαίσιο προσπαθεί να κινηθεί ο ΣΕΓΑΣ, ανακοινώνοντας νέο πρόγραμμα όσον αφορά τις αθλητικές του διοργανώσεις, που έχει όμως σημαντικές αλλαγές.

Χαρακτηριστικά ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει ότι: «Η ομοσπονδία θα υλοποιήσει το στόχο της διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, αλλά και των διασυλλογικών αγώνων, που ήταν το βασικό ζητούμενο, με προγραμματισμό, που περιορίζει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και τα υγιειονομικά προβλήματα στο μέγιστο βαθμό» κάνοντας γνωστό ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 18 ετών, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου στις 20-21 Ιουνίου, θα διεξαχθεί το διήμερο 25-26 Ιουλίου στη Λάρισα!

Η συγκεκριμένη αλλαγή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, από τη στιγμή που η γειτονική Λάρισα έχει από τη μία σαφώς περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με τον Βόλο, τη στιγμή που και από εκεί μεταφέρθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ23 για να διεξαχθεί τελικά στην Πάτρα. Φυσικά, η φιλοξενία μίας σημαντικής διοργάνωσης στερεί από την τοπική κοινωνία εκ νέου τη δυνατότητα εσόδων, μιας και οι πολυάριθμες αποστολές αθλητών-τριών και οι συνοδοί τους δεν θα βρεθούν στον Βόλο…

Πριν ανακοινωθεί πάντως το νέο πρόγραμμα από πλευράς ΣΕΓΑΣ, είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Δήμου Βόλου στην οποία τονίζονται τα εξής: «Με αίσθημα ευθύνης η δημοτική Αρχή προσανατολίζεται σε αναστολή πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων – σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές οδηγίες που ανακοινώνονται – και προκειμένου για την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού, δεν θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Βόλου τοπικές γιορτές και εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό κοινού, για το καλοκαίρι του 2020. Παράλληλα, μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως διεθνείς αγώνες θαλασσίων αθλημάτων έχουν ήδη αναβληθεί από την Ελληνική και τις Διεθνείς Κολυμβητικές Ομοσπονδίες, ενώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 το οποίο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου τον Ιούνιο του 2020, έχει ήδη αναβληθεί και η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στο να ακυρωθεί η διεξαγωγή του για το έτος 2020 στο Βόλο, με στόχο την φιλοξενία του κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους».

Γι’ αυτήν την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε δεύτερο χρόνο, με τα μέλη της διοίκησης να προσπαθούν να ανιχνεύσουν το έδαφος και να έρθουν σε συνεννόηση. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος στίβου κάτω των 18 ετών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, και δεν βρέθηκε η «χρυσή» τομή και ο κατάλληλος δίαυλος επικοινωνίας, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία ν’ αποφασίσει τη μεταφορά του στη Λάρισα και στο γήπεδο Αλκαζάρ.

Αναμονή και για τον υγρό στίβο

Δεν είναι βέβαια μόνο το πρωτάθλημα στίβου που χάνεται για τον Βόλο, αφού υπάρχει αναμονή και για άλλες αθλητικές διοργανώσεις, για τις οποίες το τοπίο παραμένει θολό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κομμάτι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, που σύμφωνα με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, η διεξαγωγή των αγώνων είναι άμεσα εξαρτώμενη από την ημερομηνία έναρξης της ταυτόχρονης λειτουργίας των κολυμβητηρίων στη χώρα και τοποθετείται σε 6 έως 8 εβδομάδες και καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής τους στις 30/8/2020. Μάλιστα, προβλέπεται ότι για τα σωματεία της Θεσσαλίας, καθώς και του Καρπενησίου, της Λαμίας και της Κατερίνης, οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Βόλου! Θα διεξαχθούν, θα αναβληθούν, ή θα μεταφερθούν σε άλλη πόλη; Στη Λάρισα πάντως υπάρχουν δύο κολυμβητήρια διαθέσιμα πλέον, αυτό του ΕΑΚ καθώς και το ανοιχτό δημοτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η LΕN είχε αναθέσει σε Βόλο και Λάρισα τη διεξαγωγή  του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Παίδων και Κορασίδων Κ16, το οποίο αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, όπως αναβλήθηκε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών Κ19 που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στον Βόλο από 6 έως 13 Σεπτεμβρίου. Διάθεση οι διοργανώσεις αυτές να πραγματοποιηθούν στον Βόλο υπάρχει από την πλευρά της ΚΟΕ, αρκεί να υπάρχει το απαραίτητο πρόσφορο έδαφος και από την πλευρά των οικοδεσποτών. Αλλιώς υπάρχουν και άλλες πόλεις διαθέσιμες…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.